Remy leest: Niet spieken op pagina 39 – Nathalie Clefas & Federico Van Lunter

Het verhaal dat ik jullie ga vertellen, begint op een heel gewone dag. Dat is eigenlijk niet zo bijzonder. De meeste dagen zijn best normaal.

Korte inhoud
“Dit boek gaat over een vreselijke school. Heel wat scholen zijn verschrikkelijk, maar soms is er één nog net een tikkeltje erger. Wout en Nia hebben de pech om op zo’n school te zitten. Hun leraar, meester Bulder, vindt alle kinderen flapdrollen en brult de hele dag. Maar dan verliest hij zijn stem en komt er een bijzondere vervangleraar: meester Wits. Vanaf dan gebeuren er gekke dingen in het Ravensteincollege …”

Nu is het zo dat de meeste scholen best wel vreselijk zijn. Misschien die van jou ook. Maar deze was net dat tikkeltje erger.

Remy (10) leest
Dit boek gaat over een jongen en die heet Wout. Hij is verhuisd en moet naar een nieuwe school. Die school krijgt bijna de titel ‘beste heropvoedingsschool’, maar het is eigenlijk een vreselijke school! Gelukkig krijgt zijn klas een super lieve meester, maar er gebeuren wel veel gekke dingen op deze school…

IK HEB WEL GESPIEKT OP PAGINA 39!!!
Ik vond dit een superleuk en grappig boek! De titel was superleuk en ik vind de titel zo leuk, omdat veel mensen hoe dan ook gaan spieken, ik heb het ook gedaan! (En wat er dan staat op pagina 39 is ook erg grappig )
Ik vond het boek zo leuk, omdat ik het begin best wel grappig vond. Op zijn eerste dag brak hij iets en daarna op zijn tweede dag ook… En dat was heel grappig! En er gebeuren gewoon heel veel maffe dingen verder.
Ik vond het ook fijn dat er illustraties in het boek staan, dat maakt het altijd wel leuker.
Ik vind dit een boek dat ik voor bijna heel mijn klas kan aanraden!

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

‘Je bent een FLAPDROL!’ brulde meester Bulder, ‘je hebt nog minder hersenen dan een uitgespuwde haarbal!’ 

Niet spieken op pagina 39 
ISBN 9789044840216 – Uitgever: Clavis – 126 pagina’s – Verschenen: februari 2021 – Illustraties: Federico Van Lunter – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.