Terug naar Raas – Jenny McLachlan & Ben Mantle

Draken, denk ik, en in een flits ben ik terug in Raas, waar ik op Vlads rug boven de Bodemloze Oceaan vlieg. De golven breken ver onder ons en Vlad spuwt een straal vuur. Ik voel de warmte en ruik de zwavel.

Korte inhoud
“De tweeling Arthur en Roos kan niet wachten om terug te keren naar Raas, een land vol draken, zeemeerminnen, eenhoorns en ninja-tovenaars, waar alles wat ze maar kunnen bedenken echt bestaat. Deze fantasiewereld kunnen ze bereiken via het vouwbed op de zolder van hun opa. Maar als Arthur en Roos weer in Raas zijn ontvangen ze een bericht van hun vogelverschrikkervijand Strokop: Wat zit er in de Doos? In de Doos stopte de tweeling vroeger de dingen waar ze het allerbangst voor waren en als Strokop hem in handen krijgt, is Raas in groot gevaar. Voor ze het weten zitten ze midden in een nieuw avontuur en ontdekken ze delen van Raas die ze bijna vergeten waren. Zullen ze op tijd bij de Doos komen?”

‘Ik denk dat ik bang ben, opa.’
Hij knuffelt me heel stevig. ‘Goed zo, want daarmee beginnen soms de allerbeste avonturen.’ Hij draait me om naar het bed. ‘Ga jij nou maar je avontuur beleven, Arthur Trent, Heer en Meester van Raas!’ 

Mijn mening
Het eerste deel van deze serie, Het Land van Raas, vond ik helemaal geweldig! En ja, ik kan alvast verklappen: dit verhaal (mét de prachtige illustraties van Ben Mantle die alles tot leven brengen) was weer fantastisch!!

Roos en Arthur kunnen niet wachten tot het vakantie is, ze bij opa gaan logeren en ze een week in het Land van Raas kunnen doorbrengen bij hun vrienden Ninto (half ninja, half tovenaar) en Hexia (zeemeerheks). Hun fantasiewereld van vroeger is werkelijkheid en ze kunnen er komen door door het opklapbed op opa’s zolder te kruipen.
Wat voor avonturen zal de tweeling dit keer beleven in dat magische land vol draken, zeemeerminnen, eenhoorns, piratenschepen en nog veel meer…?
Het blijkt een heel spannende vakantie te worden, want hun aartsvijand Strokop heeft de Doos in handen. De Doos waar Roos en Arthur vroeger hun grootste angsten in deden… Raas is in gevaar! Kunnen Roos, Arthur en hun vrienden de Doos op tijd in handen krijgen?

Wat was het weer geweldig leuk om met Roos en Arthur mee te gaan naar hun fantasiewereld vol magische en bijzondere wezens en locaties, en om samen een spannend avontuur te beleven! Want spannend was het! En je leert weer een hele andere kant van Raas kennen dan in deel 1, super leuk!
De moedige Roos blijkt toch angsten te hebben als ze geconfronteerd worden met de Doos, en de angstigere Arthur blijkt meer moed te hebben dan hij zelf denkt. Erg leuk om de tweeling te zien ‘groeien’. De angsten die ze onder ogen moeten zien in dit verhaal hebben stiekem ook weer wat te maken met de alledaagse wereld, dat is erg mooi gedaan.
Humor, een geweldige fantasierijke setting (afgelegen eilandengroep de Malle Dieven ), geweldige personages (De Verloren Meisjes ) en een geweldig avontuur: de perfecte samenstelling voor een geweldig verhaal! Wie wil er nou geen tijd doorbrengen in zijn tot leven gekomen fantasiewereld? Ik heb echt nog lang geen genoeg van Raas en hoop zeker dat er nog meer delen zullen volgen in deze fantastische kinderboekenserie.  (Ook leuk voor volwassenen dus, haha!)

WAT ZIT ER IN DE DOOS?
Het is alsof de woorden dwars door me heen gaan. Mijn mond wordt meteen droog en mijn huid tintelt van angst. ‘De Doos…’ fluister ik.

Terug naar Raas 
ISBN 9789000367924 – Uitgever: Van Goor – 304 pagina’s – Verschenen: november 2020 – Vertaald door: Sandra C. Hessels – Illustraties: Ben Mantle – Deel 2 in de Raas-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.