Vlucht – Mel Wallis de Vries

Alles staat klaar.
Drie kamers.
Drie stoelen.
Drie iPads.
Ik ga mijn meisjes halen.

Korte inhoud
“In een vervallen gebouw komen drie meisjes bij bewustzijn; alle drie zijn ze opgesloten in een eigen kamer. Er is alleen een iPad waarop ze elkaar kunnen zien. De opdracht is simpel maar gruwelijk. Een van hen mag de ruimte niet levend verlaten. Ze moeten zelf kiezen wie…
De waarheid, liegen of vluchten? Wat kies jij?”

Met trillende handen duw ik de metalen deurklink naar beneden. Alsjeblieft, alsjeblieft… Ik voel hoe de deur een klein beetje beweegt maar niet opengaat. Ik probeer het nog eens. En nog eens. Maar de deur blijft dicht.

Mijn mening
Ik hou van de Young Adult-thrillers van Mel Wallis de Vries en van de geweldige looks die Uitgeverij De Fontein er altijd aan geeft!  Ik dacht eerlijk gezegd dat ik deze allang gelezen had, maar tot mijn schaamte ontdekte ik dat dat helemaal niet het geval was! (beetje raar afgelopen halfjaar gehad) Gauw gelezen dus. Was deze weer net zo spannend en meeslepend als de vorige boeken?

Evi, Jill en Mare (16), zijn drie hele verschillende meiden, allemaal zo met hun eigen problemen. Alle drie verdwijnen ze, op verschillende dagen, ’s nachts als ze in hun eentje op pad zijn in het bos bij de duinen. Evi liet de hond uit, Jill had een feestje en Mare was op weg naar een feestje. Zijn ze ontvoerd door de man met de zwarte jas die men heeft zien rondhangen in de duinen en waar wilde verhalen over rondgaan?
Ze worden wakker in een ruimte waar een iPad in staat waarop ze elkaar kunnen zien. Ze zijn doodsbang en naarmate de tijd vordert, zonder eten en drinken en wc, steeds wanhopiger.
Wat wil hun ontvoerder van ze? Wie heeft dit gedaan en waarom?

Laat ik meteen maar met de deur in huis vallen: het verhaal viel me tegen!
Allereerst bleek dat de korte inhoud al veel te veel prijsgaf. Wat daar staat komt pas zo’n beetje aan het einde van het verhaal… En daarnaast waren alle elementen voor een spannende en meeslepende jeugdthriller er zeker wel weer – de meiden met hun problemen thuis/op school, iemand die het op ze voorzien heeft, een vreselijke situatie waarin ze terechtkomen en een dringende boodschap aan het eind – maar wist het verhaal me op de een of andere manier niet te grijpen en vond ik het niet zo sterk… De meiden blijven hun (arrogante) maskers maar ophouden en ik ergerde me aan ze, ik miste de dader in hoofdstukken tussendoor (dat gebeurt alleen in het begin één keer) waardoor je die vreselijke haat van iemand al voelt, en de ontknoping viel me gewoon erg tegen.
Helaas, deze Mel Wallis de Vries vond ik dus niet zo onwijs spannend en meeslepend… De volgende keer beter?

Ik begin te lachen en ben me meteen bewust van mijn egoïsme. Maar ik ben niet meer alleen. Godzijdank… Ik krijg weer hoop. Misschien weet ze meer. Misschien kan ze hulp halen. Ze moet wakker worden! Nu!

Vlucht
ISBN 9789026153938 – Uitgeverij De Fontein – 256 pagina’s – Verschenen: oktober 2020 – Leeftijd: 13+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.