Meedogenloos – Damen & Vandermeeren

Of je er al dan niet in slaagt om de perfecte moord te plegen, heeft niets te maken met toeval maar alles met intelligentie.

Korte inhoud
“Na de traumatische gebeurtenissen in Lissabon keert advocate Kirsten Hartogs terug naar België. Ze raakt betrokken bij de zogenaamde ‘slaapwandelmoord’, waarbij de dertiger Nick Steverlinck wordt beschuldigd van moord op zijn vriendin. Hij werd ‘s ochtends wakker naast haar bebloede lijk, maar beweert zich daar niets van te herinneren en vermoedt dat er iets is gebeurd tijdens het slaapwandelen.

Al snel merkt Kirsten dat er meer aan de hand is. Ze krijgt af te rekenen met een geduchte tegenstander. Kan ze tijdig inschatten vanuit welke hoek het gevaar komt? Of wordt dit haar allerlaatste strafzaak?”

Farmaceutische bedrijven waren in zijn ogen nog erger dan wapenhandelaars. Die laatsten gaven tenminste nog toe dat hun producten dodelijk waren…

Mijn mening
De vorige twee delen in deze advocaat Kirsten Hartogs-trilogie van Walter Damen & Hilde Vandermeeren deden me meteen uitkijken naar het volgende deel, was dit een bevredigend slotdeel?

Kirsten is na haar tijd bij een advocatenbureau in Lissabon weer terug in België, waar ze als adviseur zal meewerken aan de ‘slaapwandelmoord’-zaak. Nick Steverlinck – Kirsten kent hem nog van vroeger – zou in zijn slaap zijn vrouw hebben vermoord. Tijdens het slaapwandelen? Waarom zou hij dat doen? Ze leken een gelukkig huwelijk te hebben. Of is er meer gaande?
Tegelijkertijd lezen we het verhaal van David, die farmaceutisch bedrijf Ryser de schuld geeft van de dood van zijn tienerzoon en daar als schoonmaker undercover gaat om hun duistere geheimen te onthullen.
En Kirsten lijkt last te hebben van een stalker. Is het verleden haar aan het inhalen?

Het verhaal is meteen vanaf het begin spannend, met iemand die het heeft over de perfecte moord, een ‘slaapwandelmoord’ die gepleegd is (is dat die perfecte moord?) en het verleden dat Kirsten duidelijk nog steeds achtervolgt (letterlijk?). Hoe gaat alles samenkomen? Want meestal doet het dat wel uiteindelijk… Spannend en boeiend! Het was weer een lekker meeslepend en vlot lezend verhaal, waarin de vragen waar je mee zit langzaamaan beantwoord worden. Op zich een fijne afsluiter van de trilogie dus, maar: het einde vond ik wel een minpuntje… Het werd voor mijn gevoel wel erg snel en erg makkelijk afgerond (afgeraffeld). Helaas een beetje een anti-climax dus!
Maar het blijft verder wel een lekkere legal thriller-serie die zeker de moeite waard is om te lezen.

De enige juiste richting was de weg die voor haar lag. Altijd vooruitkijken en nooit achterom, zelfs al voelde ze de koude adem van de doden in haar nek. Of van de levenden.

Meedogenloos
ISBN 9789463831062 – Uitgever: Pelckmans – 280 pagina’s – Verschenen: september 2020 – Deel 3 in de Kirsten Hartogs-trilogie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.