Dit is best wel een episch liefdesverhaal – Kacen Callender

Iedereen houdt van een happy end bij een mooie zonsondergang.
Maar ik werd ouder en wijzer. In het echt leeft niemand lang en gelukkig.

Korte inhoud
“Nate is gek op films en wil het liefst scriptschrijver worden. Niet van films met een happy-end, want daar gelooft hij niet meer in. Zeker niet sinds het met Florence mis gegaan is. Zij is verliefd geworden op een meisje en wil niet meer dan beste vrienden zijn. Maar dan komt er opeens een nieuwe jongen op school: Oliver James Hernández. Oliver was jaren geleden Nates beste vriend, tot er iets gebeurde waar ze allebei niet over willen praten. Heeft Nate gevoelens voor Oliver? Durft hij achter zijn eigen ‘happily ever after’ aan te gaan?”

Holy shit.
Ik weet niet wat ik verwachtte dat er vandaag zou gebeuren, maar dit – na vijf jaar Oliver James opeens weer terugzien – was het zéker niet.

Mijn mening
Bij Uitgeverij Querido verschijnen sinds afgelopen zomer boeken voor jongeren onder de noemer Querido Glow; boeken waarin ook queer jongeren zich kunnen herkennen. Dit is best wel een episch liefdesverhaal van Kacen Callender is er daar eentje van:

Nate (16) gelooft niet meer in een romance met een happy end; zijn vader is overleden, dus zijn moeder heeft geen happy end en zijn vriendin Flo heeft het uitgemaakt omdat ze verliefd is geworden op een meisje, dus voor hem ook geen happy end. Als na de zomervakantie blijkt dat zijn beste vriend van vroeger, Oliver, weer terug is – de jongen met wie hij heel ongemakkelijk uit elkaar ging vijf jaar geleden – durft hij niet aan zijn kriebels voor hem toe te geven… Is er echt geen kans op een happy end voor Nate?

Wat is dit een lief verhaal!  Je leeft zo mee met Nate, die nog altijd gevoelens heeft voor Flo, maar daarnaast ook (nog altijd) gevoelens heeft voor Ollie en daar flink mee worstelt. Ze hebben na al die jaren meteen weer een klik, maar Nate duwt Ollie steeds weg omdat hij niet nog een keer een gebroken hart zal overleven… Hij gelooft niet in een happy end, maar daardoor geeft hij zich ook niet helemaal. Hij stelt zich niet open en heeft geen vertrouwen. Af en toe wilde ik hem wel een schop onder zijn hol geven! Ga er gewoon voor sufferd!! Ik werd van begin tot eind meegesleept in dit heerlijk weglezende verhaal en heb ervan genoten.
Het is echt een hartverwarmend en episch  liefdesverhaal over de prille liefde tussen twee tienerjongens.

Om de dooie dood ga ik niet hardop toegeven dat ik gek ben op Oliver James Hernández. Dat wordt me te ingewikkeld, degene op wie ik verliefd ben vertellen dat ik een crush heb op iemand anders.

Dit is best wel een episch liefdesverhaal
ISBN 9789045124575 – Uitgever: Querido Glow – 320 pagina’s – Verschenen: september 2020 – Vertaald door: Annelies Jorna – Leeftijd: 12+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.