Geef een boek cadeau! 2021: De brief voor de koning

Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken!

Geef een boek cadeau! 2021
Persbericht: “De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om  in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.

En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Dit kan in verschillende boekhandels in Nederland.”
(Alle informatie vind je op de website: geefeenboekcadeau.nl)


De brief voor de koning – Tonke Dragt 
Het jeugdboek van 2021 is de klassieker De brief voor de koning van Tonke Dragt. Vanaf 23 april voor €3,50 verkrijgbaar bij de boekhandel!

“EEN JONGE HELD
EEN GEHEIME OPDRACHT
EEN ONGELOOFLIJK AVONTUUR

Tiuri is bijna ridder. Nog één nacht scheidt hem van de ridderslag. Deze laatste nacht moet hij in afzondering en absolute stilte doorbrengen. Juist dan klinkt er een schreeuw om hulp. Als Tiuri antwoordt, wordt hij geen ridder. Maar het gaat om leven en dood… Tiuri opent de deur.

De nachtelijke bezoeker stelt hem een vraag die zijn leven zal veranderen. Hij moet een geheime brief bezorgen aan de koning aan de andere kant van de bergen – een brief die het lot van het hele koninkrijk zal bepalen. Tiuri moet alles achterlaten: zijn thuis, zijn dromen – voor een opdracht die hem zijn leven kan kosten.”

Tot mijn grote schaamte moet ik toegeven dat ik dit jeugdboek nog nooit gelezen heb… Daar gaat nu dus zeker verandering in komen!
Ik zal ook na de meivakantie een exemplaar cadeau geven aan de klas van mijn oudste en ik heb via onze lokale boekhandel exemplaren gedoneerd aan de Voedselbank. (Er is vast ook zo’n mooi inzamel-initiatief bij een boekhandel bij jou in de buurt!)
Aan wie geef jij De brief van de koning cadeau?

-X- Judith

PS: Er is op de website o.a. ook een gratis lesbrief te vinden om met dit boek aan de slag te gaan in de klas.
PPS: Het prentenboek van 2021 is Max en de Maximonsters en die is vanaf 18 juni voor €2,50 verkrijgbaar in de boekhandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.