Toen waren er vier – Carla Kovach

‘Leah?’
Ze hurkte neer, de takken schramden haar blote onderarmen toen ze zich naar voren boog en ze slaakte een kreet toen ze het bleke gezicht van haar vriendin zag.

KORTE INHOUD 
“Leah bereidt zich met vier vrienden voor op een nacht kamperen in de vrije natuur. Vrolijk en bepakt met tenten en slaapzakken banen ze zich een weg naar de donkerste delen van het bos, ver weg van nieuwsgierige ogen. Maar wanneer de volgende dag de zon opkomt, zijn er nog maar vier vrienden over.

Leahs vrienden zijn er kapot van en zweren dat ze niks vreemd hebben gezien of gehoord. Haar beste vriendin kan nauwelijks uit haar woorden komen wanneer ze de gebeurtenissen van die nacht omschrijft – dansen, marshmallows roosteren, bier drinken bij het kampvuur…

Maar is dit het echte verhaal, of verbergt ze iets? Wat is er met Naomi gebeurd tijdens dat ene uur waarover niemand iets kan vertellen? En wat voor verontrustends schuilt er achter de perfecte manieren van de jongen die een eerdere kampeertrip organiseerde en bereid is te liegen, en meer, om zijn geheimen te bewaren?”

Er liep een gevaarlijk heerschap rond dat tienermeisjes vermoordde en zij moest ervoor zorgen dat hij werd gepakt, en snel ook. Wat er verder in haar privéleven gebeurde, moest maar even wachten.

MIJN MENING 
Deel 9 in de superfijne Gina Harte-serie van Carla Kovach! En ik heb weer gesmuld, kan ik vast verklappen…

Een groepje van vijf vrienden van rond de zestien houdt een kampeerfeestje in de natuur. Na een nacht vol muziek, spelletjes en drank (en meer?) vindt Naomi haar beste vriendin Leah dood in het bos, gewurgd…
Aan inspecteur Gina Harte en haar team om te onderzoeken wat er gebeurd is en de dader op te sporen. Maar dat zal nog niet zo makkelijk gaan, want de tieners zeggen zich weinig te herinneren van de nacht door de drank. Maar ze verzwijgen duidelijk ook iets. Wie weet er meer? Wat verbergen ze?
Naast het ontrafelen van de leugens van de vriendenclub, het zoeken naar aanknopingspunten en het verhoren van een aantal verdachten, heeft Gina het privé ook niet makkelijk. Ze ontvangt namelijk dreigberichten van iemand die beweert te weten wat haar grote geheim is. En als dat uitkomt, raakt ze álles kwijt…

Oh, wat lezen deze boeken toch heerlijk weg! Fijne compacte hoofdstukken, lekkere vaart in het verhaal, heerlijk meeslepend van begin tot eind; ik hou ervan!
De zaak is heel erg pakkend en spannend, want waar liegen de tieners over? En heeft dat iets met de moord op Leah te maken? Zijn er nog meer in gevaar? Er zijn onderling duidelijk spanningen… In welke hoek gaat Gina Harte de moordenaar vinden? Ze krijgt te maken met veel leugens en geheimen en meerdere mogelijke verdachte figuren in de omgeving… Lekkerrr!
Ook de privé-kant van het verhaal rondom inspecteur Gina, nog altijd een onwijs fijne hoofdpersoon, is weer heerlijk spannend. Gaat haar grote geheim nu dan echt naar buiten komen? Wie stuurt haar die dreigende berichten?? Ze kan maar moeilijk haar hoofd bij de zaak houden, maar ze móét eerst de moordenaar vinden!
Het verhaal verveelde me echt geen moment. Ik kon niet anders dan door, door, doorlezen om antwoorden op de vragen te krijgen!
Ik blijf enorm genieten van deze serie en heb er zelfs na negen delen nog lang geen genoeg van! Ik hou van Gina en haar collega’s, ik hou van de privé-ontwikkelingen in combinatie met een spannende politiezaak.
Dít was een perfecte combinatie van ondoorgrondelijke tieners en hun leugens en geheimen en een fijne, spannende zoektocht naar een moordenaar, door een inspecteur die zelf ook zo haar worstelingen heeft.
Op naar deel 10! Ik verheug me er al enorm op! #moreplease

Het was een Snapchat.
Één woord en jij bent de volgende die sterft!

Toen waren er vier 
ISBN 9789049202866 – Uitgeverij Boekerij – 384 pagina’s – Verschenen: maart 2024 – Vertaald door: Martin Jansen in de Wal – Deel 9 in de Gina Harte-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.