Geworteld in het kwaad – Karen Dionne

In mijn visioen sta ik over mijn moeder heen. Het geweer is op haar borst gericht. Haar mond staat open en haar ogen zijn dicht. Haar borstkas is rood.

Korte inhoud
“Al jarenlang leeft Rachel in een psychiatrische inrichting, als straf voor de moord op haar ouders, die ze als kind pleegde. Maar wanneer ze door een journalistiek onderzoek nieuwe details over de moorden ontdekt, keert ze terug naar de blokhut in het afgelegen moerasgebied waar ze met haar ouders en zus woonde.

Terwijl Rachel zich steeds meer herinnert over wat er echt gebeurde op de dag dat haar ouders werden vermoord, beseft ze dat de geschiedenis en de geheimen die ze met haar zus deelt, misschien wel het allergrootste gevaar vormen…”

Het is onmogelijk. Maar de waarheid staart me aan, zwart op wit.
Ik heb mijn moeder niet vermoord.

Mijn mening
Het vorige boek van Karen Dionne, Dochter van het moeras, vond ik een ontzettend knappe en beklemmende thriller, is Geworteld in het kwaad dat ook?

Rachel (26) zit al vijftien jaar in een psychiatrisch ziekenhuis omdat ze op haar 11e haar ouders vermoord heeft. Ze herinnert zich bijna niets van die donkere dagen, maar ze ziet de moord na al die jaren nog zo voor zich…
Als een bevriende journalist in opleiding haar erover wil interviewen en haar het politierapport laat zien, blijkt dat zij het helemaal niet gedaan kan hebben. Wat is er dan echt gebeurd? En waarom denkt Rachel dat zij het gedaan heeft?
Ze zal terug moeten naar het huis en afgelegen natuurgebied waar ze opgroeide en de confrontatie met het verleden en haar overgebleven familie moeten aangaan…

Er staat voorin het boek een quote van Elvis, dus dat was alvast een goed voorteken.  En het bleek te kloppen! Want: wow, wat een heerlijke thriller weer!! Alleen al het sfeertje van dat afgelegen, woeste natuurgebied waar Rachel in een lodge woonde met haar ouders, tante en zus. En dan nog de gruwelijke dingen die er gebeurden… Je hebt tijdens het lezen en langzaam ontrafelen van het verleden – door wisseling van perspectief tussen Rachel NU en haar moeder Jenny TOEN – de hele tijd een flink verontrustend gevoel en dat wordt langzaamaan gewoon een misselijkmakende spanning. (Ik kan maar weinig loslaten, want ik zou anders gaan spoileren en dat wil ik niet! Zelf lezen dus! )
Dit is echt een geweldige onheilspellende op-het-puntje-van-je-stoel-thriller! Eenmaal begonnen kon ik niet meer stoppen met lezen. Ik heb er onwijs van genoten en vond het erg jammer dat ik hem uit had. Op naar de volgende Karen Dionne dus!

Ben ik een moordenares of niet? Er is maar één manier om erachter te komen. Ik moet terug naar de gelukkigste en de verschrikkelijkste plek die ik ken.
Naar huis.

Geworteld in het kwaad
ISBN 9789026152443 – Uitgeverij De Fontein – 304 pagina’s – Verschenen: september 2020 – Vertaald door: Lia Belt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.