De eend die niet van water hield – Steve Small

Er was eens een eend die
niet van water hield.
Niet van erin zwemmen…
of erdoor peddelen.
Eend hield er ook niet
van als het regende.

Korte inhoud
“Eend is niet zoals andere eenden: hij houdt namelijk niet van water. Kikker is juist dol op water. De twee ontmoeten elkaar tijdens een donkere, stormachtige nacht, als Eend een gat in zijn dak ontdekt. Kikker is verdwaald en zoekt zijn familie. De volgende dag gaan de twee meteen op zoek naar de familie van Kikker. Kikkers huis blijkt onvindbaar, maar onderweg vindt het aparte stel wel iets anders waardevols…”

Op regenachtige dagen deed Eend niets
liever dan zich opkrullen in een stoel
met een goed boek en een kop thee.

Mijn mening
Ik kocht Ik blijf altijd bij jou van Smriti Halls & Steve Small voor Levi, omdat ik zo weg was van de illustraties van Steve (het bleek een schot in de roos ) en heel kort daarna kreeg ik het persbericht over De eend die niet van water hield van Steve Small! Nou, die wilde ik met alle liefde lezen & bespreken! 

Eend houdt niet van water, zelfs niet een klein beetje!
Kikker houdt juist heel erg veel van water…
Op een regenachtige avond ontdekt Eend een gat in zijn dak en als hij naar buiten loopt om een emmer te pakken, staat daar een verstekeling: Kikker.
Kikker mag blijven slapen en de volgende dag gaan ze samen op zoek naar Kikkers huis. Zijn huis vinden ze niet meteen, maar wat ze wel ontdekken is veel waardevoller!

Een verhaal over anders zijn en vriendschap. Wat een geweldig mooi en leuk prentenboek is dit! Ik ben er helemaal weg van!  De illustraties zijn super kleurrijk, warm, aansprekend en er zit humor in. Net als in het verhaal! Het is lief, leuk en grappig!! Ik geniet zó van dit boek; als ik het zelf lees en als ik het voorlees. Iedere keer opnieuw een genot om te lezen en naar te kijken (er is van alles te zien!).
Ik hoop dat er nog veel prentenboeken van Steve Small mogen volgen!

‘Wil je vannacht hier slapen?’ vroeg
Eend. ‘Binnen is het warm en droog.’
Opgewekt nam Kikker de uitnodiging
aan, ook al hield Kikker erg van water.

De eend die niet van water hield
ISBN 9789024593194 – Uitgever: L.S. Amsterdam – 32 pagina’s – Verschenen: februari 2021 – Illustraties: Steve Small – Vertaald door: Joukje Akveld – Leeftijd: 3+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.