Zullen we vriendjes zijn? – Sam McBratney & Anita Jeram

Hazeltje had zin om te spelen.
Maar er was veel te doen
en Grote Haas had het druk.

Korte inhoud
“Op een dag, als Grote Haas te druk is om te spelen,
gaat Hazeltje op zoek naar iets leuks.
Hij vindt iets wat nog leuker is dan leuk. Een vriendje!”

‘Mag ik alleen gaan spelen?’
vroeg Hazeltje.
‘Natuurlijk,’ zei Grote Haas.
‘Maar ga niet te ver weg.’ 

Mijn mening
Zoals je misschien wel kunt zien op de eerste foto, zijn wij gek op de Hazeltje-boeken! Raad eens hoeveel ik van je hou had ik al in huis voordat ik kinderen had, dat prentenboek móést er in ieder geval zijn als de kleine er dan ooit kwam.  Levi (7) is gelukkig nog steeds gek op prentenboeken (en zijn knuffeltje dat Hazeltje heet), maar mocht die liefde overgaan, dan gaan deze boeken zeker niet weg, haha!

In dit nieuwe boek, het vervolg op Raad eens…, moet Hazeltje zichzelf zien te vermaken en dat lukt op zich best wel, met zijn weerspiegeling en zijn schaduw, maar op de Wolkenberg vindt hij iets nog veel leukers! Een écht vriendje!

In de bekende vertederende illustratie- en schrijfstijl van Jeram en McBratney worden we weer even meegenomen de wereld van Grote Haas en Hazeltje in. Ontzettend leuk om een nieuw avontuur te kunnen lezen over dat lieve haasje! En wat een lief vriendinnetje maakt hij.
Ik hou zo onwijs veel van de illustraties van Jeram, stuk voor stuk kleurrijk – maar zacht – en lief! Ik zal nooit genoeg krijgen van Hazeltje en deze hartverwarmende verhalen. Ook Zullen we vriendjes zijn? is weer een genot om naar te kijken en om voor te lezen.

Op zoek naar iets leuks kwam Hazeltje
bij de Wolkenberg.
Daar zat een verrassing
tussen de heidestruiken.

Zullen we vriendjes zijn? 
ISBN 9789047713067 – Uitgeverij Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: februari 2021 – Illustraties: Anita Jeram – Vertaald door: Jesse Goossens – Leeftijd: 3+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.