Nooit meer alleen – Angelique Haak

Ik zag nu de bebloede hamer die naast de plantenbak lag en voelde opnieuw dat mijn maag zich samenkneep. Wat was er in godsnaam gebeurd, had zij…?

Korte inhoud
“Als Emma een overlijdensbericht onder ogen krijgt, is ze in shock. Gaat het bericht werkelijk over haar vroegere middelbareschoolvriendin Sara? En waarom eindigt het met die drie dikgedrukte letters die ze zo graag wilde vergeten? N.M.A.

Emma gaat op zoek naar de waarheid rond Sara’s dood, maar daarbij komen zaken aan het licht die beter voor altijd verborgen hadden kunnen blijven…”

Daar, op de pagina van de overlijdensberichten, zwart omrand, stond het. (…) Háár naam, en onderaan drie dikgedrukte letters.
Drie letters die ooit zoveel  voor mij, voor ons betekend hadden, maar die uiteindelijk niets waard bleken.

Mijn mening
Ik heb genoten van de rechercheur Jennifer Brugman-trilogie van Angelique Haak en nu ook van deze losstaande thriller!

Emma heeft geen makkelijke jeugd gehad door o.a. de psychische problemen van haar moeder. Haar examenjaar moest ze op een nieuwe school doen, waar ze een buitenbeentje was en veel last had van pestkop Rody en zijn vrienden. Gelukkig waren daar de andere “losers” Fleur, Sebastiaan, Lars en Sara, waardoor ze warm ontvangen werd. Het groepje sloeg zich samen door hun laatste jaar heen. Maar wat gebeurde er voor rampzaligs aan het einde van dat jaar waardoor ze het contact verbraken?
Emma krijgt 25 jaar later het overlijdensbericht van Sara onder ogen en dat is het begin van een gevaarlijke zoektocht naar de waarheid. Het verleden laat zich niet langer negeren…

Ik moest even inkomen in het verhaal, wat wel vanaf het begin meteen pakkend was, maar waarvan ik in eerste instantie de verleden-verhaallijn (1994) iets te langzaam op gang vond komen (vast door mijn leesdip: concentratieproblemen ). Maar toen ik er eenmaal in zat kon ik het boek nog maar moeilijk opzij leggen! 
Je krijgt door de twee verhaallijnen – verleden en heden – langzaam een beeld van dat er iets vreselijks gebeurd is toen, wat dat dan is én wat voor gevolgen dat heeft in het heden. Je leert Emma’s verleden kennen en leeft onwijs mee met die tiener die het zo moeilijk heeft met haar moeder met psychische problemen en die op school gepest wordt. En in het heden leef je mee met haar noodgedwongen graven in het verleden en de ontmoetingen met de mensen van toen die weer een rol gaan spelen.
Wie zit er achter de beangstigende gebeurtenissen in het heden? Wie kan ze vertrouwen? Kan ze zichzelf wel vertrouwen? Wat is er in het verleden precies gebeurd? Wie was schuldig aan wat?
Een hoop vragen die ervoor zorgden dat ik maar door en door wilde in dit super spannende en meeslepende verhaal! Pfff, wat een verhaal… Pfff, wat een einde… Ik heb heel erg genoten van deze fijne thriller!

Ik kon dit niet langer op zijn beloop laten. Ik moest meer te weten komen over Sara en wat dit alles te betekenen had.

Nooit meer alleen
ISBN 9789461094704 – Uitgever: De Crime Compagnie – 352 pagina’s – Verschenen: september 2020

PS: ga je boeken bestellen, doe dat dan bij je favoriete boekhandel! Ze kunnen je steun hard gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.