Remco leest: Daglicht – David Baldacci

Het is niet alleen zo dat ik mijn werk niet kan doen als ik niet kan achterhalen wat er met Mercy is gebeurd. Nee, dan kan ik mijn leven niet leiden.

Korte inhoud
“Al van jongs af aan leeft FBI-agent Atlee Pine in onzekerheid over wat er precies is gebeurd met haar tweelingzus Mercy. Het meisje werd op zesjarige leeftijd ontvoerd en is nooit meer teruggevonden. De politie stond destijds voor een raadsel en ook Atlees eigen onderzoek levert lange tijd niets op, totdat ze de identiteit van Mercy’s ontvoerder weet te achterhalen: Ito Vincenzo. Maar juist dan krijgt ze van haar leidinggevenden te horen dat ze haar zoektocht moet afronden, omdat het haar eigenlijke werk in de weg zit.

In een race tegen de klok reist Atlee af naar Trenton, New Jersey, de plek waar Vincenzo voor het laatst is gezien. Daar kruist haar pad dat van special agent John Puller, die met zijn eigen onderzoek naar drugssmokkel op een legerbasis bezig is. Tot hun beider verbazing blijkt er een connectie te zijn tussen de twee zaken. Wanneer Atlee en Puller hun krachten bundelen, stuiten ze op een complot dat de democratie in het hart zal treffen. Om eens en voor altijd duidelijkheid te krijgen over Mercy’s lot, moet Atlee een web van leugens en bedrog ontrafelen. Maar de waarheid die ze hoopt te vinden, zou weleens hard kunnen aankomen…”

Remco leest 
Ik was heel blij dat er een 3e deel in de Atlee Pine-serie kwam en dat ik die mocht lezen, want ik heb van de vorige twee genoten! En ik kan alvast verklappen: ook dit is weer een topper…

FBI agent Atlee Pine is nog steeds bezig met haar eigen onderzoek naar de verdwijning van haar tweelingzus, maar net als haar onderzoek in een stroomversnelling komt, krijgt ze van haar baas te horen dat hij haar niet heel veel langer de ruimte kan geven om haar gang te gaan. Ze zal dus snel resultaat moeten gaan boeken.
Tijdens haar onderzoek komt ze special agent John Puller tegen, die toevallig zijn oog heeft laten vallen op eenzelfde verdachte, maar voor een ander onderzoek. Ze besluiten hun krachten te bundelen. En al snel blijkt dat dat maar goed is ook, want niet iedereen is blij met hun onderzoek.

Zoals ik bij de inleiding al liet doorschemeren, was ook dit weer een topboek! Het personage Atlee Pine, met haar geschiedenis, is heel intrigerend en prima voer voor een heerlijk meeslepend verhaal. Ik was op gegeven moment even bang dat ze te snel resultaten zou boeken en dat de serie dan te snel tot een einde zou gaan komen, maar er zijn gelukkig weer genoeg open eindjes om op verder te borduren! Het verhaal waar het in dit boek om draait is wel afgerond, maar er blijft een rode draad doorlopen. Fijn!
Ik ben wel heel benieuwd hoe en hoe lang het allemaal verder zal gaan met Atlee en haar zoektocht naar het verleden… Maar voor nu, en ik val in herhaling: kom maar op met deel 4 in deze heerlijke serie!

Daglicht
ISBN 9789400512818 – A.W. Bruna Uitgevers – 400 pagina’s – Verschenen: november 2020 – Vertaald door: Jolanda te Lindert – Deel 3 in de Atlee Pine-serie

PS: ga je boeken bestellen, doe dat dan bij je favoriete boekhandel! Ze kunnen je steun hard gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.