2x moois van Fontaine Uitgevers


2x moois van Fontaine Uitgevers  
Ik ontving eind vorig jaar van Fontaine Uitgevers deze twee prachtige informatieve prentenboeken. Levi (6) en ik werden heel erg vrolijk van deze leerzame boekenpost!  

Elke dag bij het vallen van de avond zie je vleermuizen door de lucht scheren en duikelen in het donker. Deze kleine superhelden vallen vaak helemaal niet op. Maar zelfs als we niet weten dat ze er zijn, spelen vleermuizen een belangrijke rol in het gezond houden van onze wereld.

Het Vleermuizenboek – Charlotte Milner (6+, vert. Trijnie Duut)
“Een ontdekkingsreis langs de onderstebovenwereld van vleermuizen. Ontdek waarom deze vliegende zoogdieren zo belangrijk zijn voor onze wereld. Kom meer te weten over de bedreigingen voor vleermuizen en wat jij kunt doen om ze te helpen.”

Vleermuizen vind je overal ter wereld, behalve op de Noordpool en de Zuidpool. Daar is het te koud voor ze.

Mijn mening
We hadden het Bijenboek van Charlotte Milner al in huis en het Zeeboek stond al bij Levi (6) op de wensenlijst omdat hij die over de bijen zo mooi vond, dus we waren heel blij met dit derde boek in de reeks in de brievenbus!

In dit prachtige en zeer kleurrijke boek leer je echt van alles over vleermuizen. Waar ze leven, welke soorten er zijn, wat ze doen, wat ze eten, waarom ze zo belangrijk zijn voor de natuur en de mens, wat je kunt doen om ze te helpen, etc…
En alles in lekkere behapbare stukjes informatie en rijkelijk geïllustreerd, zodat het heel leerzaam is op een laagdrempelige manier. Echt een ontzettend aantrekkelijk geheel!  Weer zo’n prachtig informatief kinderboek van Charlotte Milner, dat ook nog eens aanzet tot nadenken over de natuur en in actie komen. Ik denk dat het Zeeboek wel wat hoger op de wensenlijst komt nu!

Reptielen zijn dieren met schubben die op allerlei plekken leven, van zoute zeeën tot warme oerwouden. (…) De kleinste reptielen zijn niet groter dan een duimnagel, maar de grootste slangen en krokodillen worden meer dan 7 meter lang.

Overal zijn reptielen – Camilla de la Bedoyere & ill. Britta Teckentrup (6+, vert. Ellen Hosmar)
“Trek je stevige schoenen aan, want we gaan op zoek naar reptielen. Volg gekko’s in het oerwoud van Madagaskar, wandel over het strand om te zien hoe schildpadjes uit hun ei kruipen en klim vlug in een boom als je een komodovaraan tegenkomt. De kleurrijke wereld van reptielen zit vol verrassingen. Bestseller-illustrator Britta Teckentrup
brengt deze wonderlijke dieren tot leven in de mooiste kleuren.”

Reptielen bestaan al 312 miljoen jaar, veel langer dan dieren met een vacht of veren.

Mijn mening
Van Britta Teckentrup hebben we al meerdere prachtige prentenboeken in huis. Haar illustraties zijn vaak vrij donker, maar toch ook heel kleurrijk en aansprekend. Ook dit boek is weer een genot om naar te kijken!
En ontzettend leerzaam is het ook.  Je leert van alles over reptielen; wat reptielen zijn, welke soorten er zijn, waar ze leven, wat ze eten, etc…
Er komen mooie, bijzondere, lelijke en griezelige reptielen voorbij en overal staat ook in dit boek informatie in korte stukjes, waardoor het makkelijk leesbaar en begrijpbaar is. En alles is even interessant! Leuk dat er op veel pagina’s een zoekopdracht staat en je zo nog beter naar de illustraties kijkt.
Een heel informatief en zeer aantrekkelijk prentenboek!

Als mijn jongens dit soort boeken lezen vinden ze het ontzettend leuk om steeds hardop allerlei (grappige) weetjes voor te lezen!
Zijn jullie kinderen ook zo gek op informatieve boeken? Komen deze op de wensenlijst?
-X- Judith

PS: ga je boeken bestellen, doe dat dan bij je favoriete boekhandel! Ze kunnen je steun hard gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.