Ukkie – Lu Fraser & Kate Hindley

Ze was dus precies als een jak hoort te zijn.
‘MAAR…’ zei Ukkie verdrietig, ‘ik voel me zo KLEIN!’ 

Korte inhoud
“Ukkie is de kleinste jak van de kudde. Ze wil het liefst zo snel mogelijk groot zijn en interessante dingen meemaken. Maar hoeveel ze ook eet en haar spieren traint, ze blijft de kleinste jak van allemaal.
Mama jak legt uit dat er nog tijd genoeg is om groot te worden. Maar Ukkie blijft diep ongelukkig. Tot de dag waarop ze juist iets groots kan doen omdat ze zo heel erg klein is!”

Ooit groot worden was een te verre gedachte.
Ze wilde NU groot zijn, ze kon niet meer wachten!

Mijn mening
Wat is Ukkie een scheetje om te zien, hè?  En dit prentenboek heeft ook zo’n heerlijk winterse uitstraling! 

Ukkie is maar een kleine jak; ze wil zo graag groot worden! En niet later, zoals mama zegt, maar NU! Misschien groeit ze extra hard als ze veel groente en fruit eet en oefeningen doet en veel leest? Nee, hoor…
Maar dan kan ze op een dag laten zien dat een kleine jak ook ergens heel groots in kan zijn!

Ukkie is vanbinnen net zo sfeervol en kleurrijk als vanbuiten! Wat een geweldige illustraties van Kate Hindley, ik ben er helemaal weg van!  En het verhaal op rijm (fijn vertaald door Bette Westera) leest zo heerlijk voor en is heel erg lief én grappig. Ukkie leert dat het helemaal niet erg is om nog even klein te zijn, ze is helemaal goed zoals ze is!  Echt een ontzettend mooi en leuk prentenboek, een geslaagde eerste voor Lu Fraser.

Maar wat ze ook at en hoeveel ze ook las,
ze was en ze bleef even klein als ze was.

Ukkie
ISBN 9789045125053 – Uitgeverij Querido – 32 pagina’s – Verschenen: augustus 2020 – Vertaald door: Bette Westera – Illustraties: Kate Hindley – Leeftijd: 3+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.