Genadeloos – Jennefer Mellink

Ik heb een monster op de wereld gezet. Ik had het kunnen weten. Móéten weten. Alles wees in die richting.

Korte inhoud
Genadeloos gaat over vader Ernst, moeder Mildred, dochter Lenthe en zoon Clemens. Mildred maakt zich ernstige zorgen over Clemens als hij zich steeds meer terugtrekt en zelfs in huis een bom laat ontploffen. Ernst denkt dat het wel goed komt met hun puberende zoon. Lenthe stort zich op het uitgaansleven en bemoeit zich zo min mogelijk met haar tweelingbroer. Dan verdwijnt er een meisje. De zaak krijgt veel media-aandacht en alle sporen leiden naar Clemens…”

Die bom was echt niet het eerste ernstige delict. Toen Clemens dertien was ging het al gruwelijk mis.

Mijn mening
Ik las al twee eerdere boeken van Jennefer Mellink en die YA-thrillers smaakten wel naar meer! Was dit ook weer een fijne?

Clemens (16) laat een bom ontploffen in zijn kamer en vanaf dat moment gaat het bergafwaarts binnen het huishouden. Vader Ernst wuift alles een beetje weg, hij was vroeger ook niet de makkelijkste, moeder Mildred gaat kapot aan de zorgen (er zijn wel meer dingen voorgevallen met Clemens) en tweelingzus Lenthe is veel buiten de deur, slaat een veel oudere man aan de haak en lijkt last te hebben van een stalker…
Dan verdwijnt er een meisje. Is Clemens nu echt te ver gegaan?

Je leest dit spannende en meeslepende verhaal vanuit de perspectieven van Clemens, zus Lenthe, vader Ernst en moeder Mildred, daardoor krijg je verschillende kanten van de gebeurtenissen mee, maar: op het einde blijkt toch dat je lang niet alles weet! Altijd leuk om zo verrast te worden!
Ik leefde mee met moeder Mildred die er vreselijk mee zit dat haar zoon zo ontspoort, ergerde me aan de laconieke houding van vader Ernst en aan het goedpraten van de daden van haar broer door Lenthe. En Clemens maakte me af en toe gewoon misselijk… Knap gedaan van Jennefer dat de personages dat allemaal bij me los wisten te maken!
Op het einde ging het me allemaal wat vlotjes, sommige verhaallijnen hadden iets uitgebreider afgerond mogen worden, maar het verrassende effect maakte veel goed. Ik heb weer veel leesplezier beleefd aan deze YA-thriller van Jennefer Mellink!

Met grote, snelle stappen kom ik dichterbij en ga vlak achter haar lopen. Haar sterke parfum dringt mijn neusgaten binnen. Ik kan haar al bijna proeven.

Genadeloos 
ISBN 9789024588794 – Uitgever: L.S. Amsterdam – 224 pagina’s – Verschenen: augustus 2020 – Leeftijd: 14+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.