Mercy, zo heet ik – Madame Monsieur & Saskia Halfmouw

Vanochtend ben ik geboren.
Tussen twee landen in,
halverwege de zee.

Korte inhoud
“Het liedje Mercy was de Franse inzending door muziekduo Madame Monsieur (Emilie Satt en Jean-Karl Lucas) voor het Eurovisiesongfestival 2018. Het is het verhaal van baby Mercy die geboren werd op een reddingsschip in de Middellandse zee. Haar moeder was 8,5 maand zwanger toen ze in een kleine sloep stapte, op zoek naar een plek waar het veilig zou zijn voor haar kind.”

Mama is op een lange, lange reis gegaan.
En ik zat al achtenhalve maand in haar buik.

Mijn mening
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het Songfestival liedje Mercy van Madame Monsieur nog niet kende voordat ik dit mooie prentenboek in handen kreeg, na het lezen ben ik het nummer, waarop dit waargebeurde verhaal gebaseerd is, uiteraard ook gaan beluisteren! Wat een mooi verhaal en wat een mooi liedje…
(Het uitgebreide verhaal over baby Mercy en haar moeder Taiwo lees je hier!)

Mercy’s moeder vertrok met Mercy in haar buik van huis omdat het daar niet veilig was. In een klein en vol bootje gingen ze de zee op waar ze werden gered door een groot schip en op dat schip werd Mercy geboren. Zal het schip hen naar een veilige haven brengen? En wat staat hen dan te wachten?

In kort maar krachtige haast poΓ«tische tekst (vertaald door Edward van de Vendel) wordt een heel verhaal verteld, een belangrijk en actueel verhaal. Mooi dat dit prentenboek het thema al bespreekbaar maakt voor kleuters(+).
En niet alleen de tekst is prachtig en ontroerend, ook de illustraties van Saskia Halfmouw zijn dat! Van kleurrijk maar grimmig, naar kleurrijk en vrolijk. Heel erg mooi!
Mercy, zo heet ik is een prachtig, ontroerend en hoopgevend, verhaal over (boot)vluchtelingen.

Omdat het oorlog was, vertrokken we van huis.
Wat hadden we te verliezen? Behalve ons leven?

Mercy, zo heet ik
ISBN 9789462914667 – Uitgever: De Eenhoorn – 40 pagina’s – Verschenen: april 2020 – Vertaald door: Edward van de Vendel – Illustraties: Saskia Halfmouw – Leeftijd: 5+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.