Pokko heeft een trommel – Matthew Forsythe

Papa en mama gaven Pokko een trommel.
Dat was hun grootste fout ooit.

Korte inhoud
“Pokko woont met haar rustige ouders in een rustige paddenstoel in een rustig bos. Alles verandert als Pokko een trommel krijgt. Pokko’s ouders worden gek van haar getrommel en haar vader stuurt haar naar buiten. Als Pokko eerst zachtjes, maar dan steeds luider begint te spelen, wordt ze al snel gevolgd door een lange stoet dieren die muziek spelen of van muziek houden…”

‘We hadden haar nooit een trommel mogen geven,’ zei papa.
‘Wat zeg je?’ vroeg mama. ‘Ik hoor je niet door dat getrommel.’ 

Mijn mening
Wat een heerlijk kleurrijke omslag! Het maakte me wel heel benieuwd naar de inhoud. Net zo kleurrijk?

Pokko heeft een trommel gekregen en daar hebben papa en mama al vrij gauw spijt van. Geen rust meer in huis… Dus Pokko moet maar buiten gaan trommelen. Als ze door het bos loopt en langzaam steeds harder begint te trommelen sluiten zich steeds meer dieren bij haar aan. Maar eentje lijkt niet echt voor de muziek mee te lopen…

Vanbinnen is dit prentenboek ook heerlijk kleurrijk! Wat een onwijs vrolijke, warme illustraties! Echt een genot voor het oog. En het verhaal is heerlijk herkenbaar voor ouders – ‘Ga maar lekker buiten dit of dat doen’ – en er zit humor in, ook altijd fijn. Je ziet het allemaal voor je en hoort het getrommel steeds luider worden…
Een heerlijk sfeervol prentenboek om vrolijk van te worden!

De volgende dag zei papa:
‘Pokko, waarom ga je niet even buiten trommelen?’ 

Pokko heeft een trommel
ISBN 9789462914506 – Uitgever: De Eenhoorn – 64 pagina’s – Verschenen: februari 2020 – Originele titel: Pokko and the Drum – Vertaald door: Marita Vermeulen – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.