Ava en het gesponnen poezenweb – Marieke Poelmann

Een spinnende poes met een zachte vacht om eindeloos te aaien, dat is waar Ava van droomt…

Korte inhoud
“Ava is helemaal gek op katten. Het allerliefst zou ze er zelf een willen hebben, maar haar moeder is allergisch. Daarom kijkt Ava alle kattenfilmpjes die er op internet te vinden zijn. Op een ochtend onderweg naar school kruist een bijzondere rode kater haar pad. Ava voelt direct een band met hem, hij lijkt haar zelfs te begrijpen! Ze noemt hem Scratch. Als hij naar het asiel wordt gebracht, is Ava daar niet meer weg te slaan. Maar Ava ontdekt dat de katten groot gevaar lopen in het asiel. En dat ze nog veel slimmer zijn dan ze al dacht. Scratch laat Ava zien dat katten zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen populariteit op internet. Zal Ava er samen met Scratch en het Gesponnen Poezenweb in slagen om de asielkatten te redden?”

Het is alsof de kat haar een teken geeft, iets wat alleen voor haar is bedoeld.

Mijn mening
Een boek over (asiel)katten, met zo’n prachtige omslag (Sophie Pluim ), dat moet wel genieten zijn! Was het dat ook?

Ava wil heel graag een poes, maar haar moeder zegt allergisch te zijn, dus het gaat niet gebeuren. Op een dag vindt Ava op weg naar school een gewonde rode kat en ze belt de dierenambulance. Daar op het fietspad lijkt de kat haar al iets te willen zeggen, maar later als ze hem opzoekt in het asiel weet ze het zeker: ze hebben een connectie!
Scratch, zoals Ava hem noemt, en de andere asielkatten hebben Ava’s hulp nodig, want ze zijn in gevaar. Met behulp van het Poezenweb (katten hebben eigenlijk het internet uitgevonden, om mensen met al die kattenfilmpjes en plaatjes kattenliefhebbers te maken, zodat iedere kat een baasje krijgt), bedenken de slimme Scratch en de moedige Ava een plan…

Niet alleen de omslag van dit boek is mooi, ook binnenin staan prachtige illustraties en leuke kattenpootjes e.d.. Ze brengen het al zeer levendige verhaal nog meer tot leven! En het verhaal is echt een heerlijk spannend avontuur over dierenliefde en samenwerken. Je leeft mee met wat Ava beleeft met de katten, maar ook met dat ze het moeilijk heeft omdat haar moeder zo druk is met haar werk.
Je leest het verhaal uit het perspectief van Ava en ook vanuit de katten, erg leuk gedaan. Wie zou er nou niet met katten willen kunnen communiceren? Ook dat Poezenweb vind ik erg leuk bedacht! En: heel erg mooi dat asielkatten zo in het zonnetje gezet worden! Er zijn zo veel lieverds die een fijn en veilig thuis zoeken! (Ook wij zijn dolgelukkig met onze 2 katten uit de opvang  #adoptdontshop)
Een superleuk jeugdboek voor kattenliefhebbers! En wie weet als je het nog niet bent, word je het wel door dit verhaal!

‘Om ervoor te zorgen dat mensen je beminnen, moet je ze bespinnen. Daarom hebben wij het Poezenweb gesponnen. Het staat vol met kattenplaatjes en kattenfilmpjes. Dat is geen toeval, maar het resultaat van tientallen jaren hard werken door generaties poezen van over de hele wereld!’ 

Ava en het gesponnen poezenweb
ISBN 9789020624960 – Uitgeverij Kluitman – 224 pagina’s – Verschenen: juli 2020 – Illustraties: Sophie Pluim – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.