2+1 actie bij Dwarsligger: mijn Top 3


Ben jij al bekend met Dwarsligger? Van die overdwarsboekjes, op heel dun papier geprint, waardoor complete boeken in je broekzak passen? Ideaal voor in de koffer op vakantie!  Op de foto kun je zien hoe klein deze boekjes zijn! Kleiner zelfs dan een ansichtkaart!

Elk jaar heeft Dwarsligger in de zomer een grote 2+1-actie, om lezers uit te nodigen Dwarsliggers mee op vakantie te nemen. Dus ben je gek op Dwarsliggers óf wil je juist graag kennismaken, dan is dit het moment!
Dit jaar loopt de actie van 1 juli t/m 30 september en de volgende titels doen mee (op=op): Boekenwereld.com
(en natuurlijk zijn ze ook bij de fysieke boekhandel te koop!)

Uit de selectie van 21 aanbiedingstitels heb ik een persoonlijke Top 3 samengesteld.
Mijn ultieme nummer 1 kreeg ik van Dwarsligger cadeau, om op de foto te zetten en om te kunnen zien & voelen & ervaren: Schilderslief van Simone van der Vlugt.

1. Schilderslief – Simone van der Vlugt
“Dwarsligger 620 is Schilderslief van Simone van der Vlugt. Schilderslief is een meeslepende roman over de verguisde minnares van Rembrandt van Rijn.”
Jullie weten vast inmiddels wel dat ik fan ben van Simone van der Vlugt.  Ik geniet onwijs van alles wat zij schrijft, zo ook van deze historische roman:

Simone heeft met Schilderslief weer een ontzettend meeslepend verhaal geschreven. Ik werd helemaal de 17e eeuw ingezogen, zag alles tot leven komen, beleefde alles samen met Geertje en leefde onwijs met haar mee. En voor ik het wist sloeg ik het boek dicht…
Dat kan Simone héél erg goed: je in één adem een boek uit laten lezen, omgevingen en personages tot leven laten komen, een verguisde vrouw een stem en een gezicht geven, en je dan maar met moeite weer uit die wereld laten komen. Wat heb ik zitten genieten!

2. Perfecte resten – Helen Fields
“Dwarsligger 630 is Perfecte resten van Helen Fields. De ideale thriller voor fans van Mo Hayder, M.J. Arlidge en Samuel Bjørk.”
Ik lees heel erg graag thrillers en dit eerste deel van een Schotse serie, met in de hoofdrollen inspecteurs Luc Callanach en Ava Turner staat al een tijdje op mijn (enorme) wensenlijst!

3. Het Petrusmysterie – Jeroen Windmeijer
“Dwarsligger 679 is Het Petrusmysterie van Jeroen Windmeijer, voor de liefhebbers van Dan Brown. In Het Petrusmysterie ontstaan er hardnekkige geruchten wanneer er bij opgravingen in Leiden een spectaculair Romeins viziermasker wordt gevonden.”
Jeroen Windmeijer staat ook al een tijd op mijn wil-ik-lezen-lijst. Nederlandse thrillers, voor de liefhebbers van Dan Brown: die wil ik zeker lezen! En dan heeft een van de personages van dit boek ook nog eens de naam Judith…

Zomerlezen/Vakantielezen
Ik ben momenteel op vakantie in Frankrijk (Provence ) en heb een Dwarsligger van Simone van der Vlugt mee om te (her)lezen: Blauw water. De eerste Dwarsligger die ik ga lezen, dus ik ben heel erg benieuwd naar de ervaring! Ze zijn zo licht en klein, de pagina’s zo dun en het overdwars vasthouden lijkt me ook best apart! Maar: ik hou onwijs van fysieke boeken en dat is een Dwarsligger toch echt wel qua gevoel! Alleen dan in (lief!) mini-formaat.

Welke Dwarsliggers wil jij lezen deze zomer?
-X- Judith

P.S.: Dwarsligger bestaat al ruim 10 jaar, en wordt door Ambo Anthos uitgegeven. Maar dat betekent niet dat alleen titels van Ambo Anthos in deze vorm worden uitgeven. 2/3 van de titels komen van een andere uitgeverij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.