Noodlot – Marlen Visser

De hoofdprijs, de zogenaamde Postcodekanjer, was gevallen in een dorp dat uit één postcode bestond. Waarmee alle inwoners automatisch winnaar of verliezer waren.

Korte inhoud
“Het slaperige dorpje Vierschoten staat op zijn kop als de Postcodeloterij-hoofdprijs op zijn enige postcode valt. Journalist Evy Benders ziet er meteen een prachtig artikel in en ze besluit een paar dagen bij haar oom, een Vierschotenaar, te gaan logeren.
Tijdens haar gesprekken met de winnaars en verliezers ontdekt ze al snel dat de verhoudingen binnen het dorp op scherp zijn komen te staan. Maar gaandeweg blijkt ook dat dat alles te maken heeft met een traumatische gebeurtenis die zich enkele jaren eerder in het dorp heeft afgespeeld en waarover nog steeds krampachtig wordt gezwegen. Manuel lijkt wel openlijk te willen spreken over wat er destijds met de veertienjarige Linsey is gebeurd, maar is de getuigenis van deze getroebleerde jongen betrouwbaar? En was de wereldvreemde Benjamin, die destijds is opgepakt, wel de werkelijke dader?

Binnen enkele dagen sluiten de opeenvolgende gebeurtenissen zich als een net om Evy heen en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk.”
(www.uitgeverijprometheus.nl)

‘Eefje, ik weet waarvoor je hier bent. En ik zeg je alvast, die geldprijs heeft niet alleen geluk gebracht…’ 

Mijn mening
Noodlot was mijn eerste kennismaking met Marlen Visser, dus ik was heel erg benieuwd! Door de superleuke boekpresentatie op Facebook kreeg ik nog meer zin deze thriller te gaan lezen.  Was het een geslaagde kennismaking?

Journalist Evy hoopt haar baan te kunnen redden met een onderscheidende longread. Als ze hoort dat de Postcodekanjer is gevallen in Vierschoten, een dorp met maar één postcode en ook nog eens het dorp waar haar oom Victor woont, besluit ze hem een bezoekje te brengen en de inwoners – winnaars en verliezers – te gaan interviewen. Wat doet het met je als jij geen lot had en je buren wel een geldprijs gewonnen hebben?
Evy komt erachter dat de meeste mensen in Vierschoten niet zitten te wachten op een nieuwsgierige journalist. Er blijkt meer te spelen dan alleen onderlinge spanningen over de geldprijs. Alles wijst naar iets dat een paar jaar geleden gebeurde met een 14-jarig meisje. Evy gaat natuurlijk op onderzoek uit en dat had ze beter niet kunnen doen…

Het verhaal begint meteen al met een knaller  en daardoor ben je meteen geboeid en vraag je je af waar het heengaat. Wat heeft dat gebeuren te maken met Vierschoten en de Postcodekanjer? Of zit er iets anders achter?
Marlen heeft een heerlijk vlotte schrijfstijl en ik bleef geboeid doorlezen. De spanning is van begin tot eind voelbaar, het verhaal is meeslepend en je leeft mee – waar is Evy in hemelsnaam aan begonnen?? – én er zitten heerlijke wendingen in die je echt tot op het eind op het puntje van je stoel houden!
Een heel erg fijne thriller!  En dus een hele geslaagde kennismaking voor mij!

Onder haar ruitenwisser wappert een dubbelgevouwen A4’tje.
Laat Vierschoten met rust. We zitten niet te wachten op sensatiezoekers.

Noodlot
ISBN 9789044636987 – Uitgeverij Prometheus – 296 pagina’s – Verschenen: juni 2020

2 thoughts on “Noodlot – Marlen Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.