Remy leest: Het leven van een loser 14: Totaal gesloopt – Jeff Kinney

Mam wil dat ik een voorjaarsschoonmaak hou en dingen weggooi die ik niet NODIG heb. Nou, dat leek een goed idee, tot ik doorkreeg hoeveel spullen ik eigenlijk HEB.

Korte inhoud
“De familie Botermans krijgt onverwacht een erfenis. Bram weet daar wel raad mee. Maar zijn moeder vindt dat het geld verantwoord moet worden besteed: het huis wordt verbouwd.

Zodra de werklui beginnen, gaat alles mis; de puinhoop is niet te overzien. Bram is totaal gesloopt en vraagt zich af of er nog iets te redden valt. Dan daalt het stof neer… wordt het verbouwen of verhuizen?”

Remy (9) leest
Als je aan Remy vraagt wat zijn lievelingsboeken zijn, krijg je meestal als antwoord: Het leven van een Loser! Supertrots dus dat hij dit nieuwste deel mocht lezen en bespreken!

Waar gaat het boek over? 
Bram Botermans en zijn familie hebben erfenisgeld gekregen van een tante en ze willen hun huis uit gaan breiden en dan gaat er natuurlijk van alles mis..

Wat vind je ervan? 
Superleuk! Het zijn mijn lievelingsboeken! Ik vind het geweldig dat het echt vanuit Bram geschreven is, als dagboek. En het is ook nog eens een graphic novel! Deze was ergens wel een beetje spannend en ook grappig.

Wat is het leukste stukje? 
Een stukje wat ik niet kan verklappen, maar ook het begin van het boek waarbij hij allemaal rommel vindt in zijn kast en een rommelmarkt gaat houden. Hij maakt allemaal tafels zoals: ‘vreemdste vondsten’.

Hoe vind je het boek eruitzien? 
Gewoon superleuk en ik vind bij de buitenkant dat zwart-grijs-oranje een heel erg mooie combi en het plaatje past goed bij het verhaal. De plaatjes binnenin zijn erg grappig. (een man die een tattoo op zijn voorhoofd heeft met zijn naam, haha!)

Is dit het leukste deel in de serie? 
Ja, maar ik denk dat dat gewoon komt omdat ie zo nieuw is!

Wil je het volgende deel ook weer lezen? 
Ja! Ik spaar ze allemaal! (moet er nog wel een paar)

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Totaal gesloopt
ISBN 9789026148002 – Uitgeverij De Fontein – 224 pagina’s – Verschenen: juni 2020 – Originele titel: Diary of a Wimpy Kid – Wrecking Ball – Vertaald door: Hanneke Majoor – Deel 14 in de Het leven van een Loser-serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.