Mama – Hélène Delforge & Quentin Gréban

Mijn schat.
Mijn dierbaarste.
Mijn wonder.
Blijf lekker zitten, binnen de omheining van mijn armen.
Laat mij je nog enkele jaren beschermen
tegen de hardheid van de wereld.

Korte inhoud
Mama. Een unieke naam, een naam met een enorme veelzijdigheid.
Er zijn net zoveel mama’s als dat er kinderen zijn.
Een woord dat liefde uitdrukt, tederheid, een band,
verlangen, gemis, afwezigheid…

Al die mensen. Al die ongevraagde adviezen.
Al die opmerkingen die me het hoofd op hol…
Als jij drinkt in mijn armen, stopt alles. Dan weet ik dat alles goed is.

Auteur & illustrator
“De combinatie van de poëtische teksten van Hélène Delforge en de mooie illustraties vol sfeer van Quentin Gréban maken dit prentenboek tot een ode aan alle moeders.”

Mijn mama zei:
‘Als jij het koud hebt, heb ik het koud.’
Dat is waar.
Nee, toch niet.
‘Als jij het koud hebt, heb ik het HEEL koud.’

Mijn mening
Zoek je nog een origineel Moederdag cadeau? Zoek dan niet verder en druk hieronder meteen op de bestellink! Dit prachtige poëtische prentenboek (meer voor volwassenen dan voor kinderen) is een ware ode aan de moeder…

De onwijs mooie prenten van Quentin Gréban van moeders in soorten en maten, uit alle delen van de wereld, worden gecombineerd met poëtische teksten van Hélène Delforge. Teksten die ontroeren, teksten die herkenbaar zijn, teksten die grappig zijn: teksten die iets in je losmaken.
De vrouwen op de afbeeldingen vertellen op zich al een heel verhaal, maar de teksten erbij brengen het nog meer tot leven.

De eerste keer dat ik het boek heel eventjes opensloeg kreeg ik al een brok in mijn keel van wat ik zo even snel zag en las, maar na het echt van voor naar achter gelezen te hebben en alle prachtige vrouwen gezien te hebben, ben ik echt heel diep geraakt. Wat is dit mooi! Een poëtisch kunstwerk. WOW.

Ik beloof het je: heel mijn leven
vang ik je op in mijn armen als je je pijn hebt gedaan.
Ik neem het verdriet weg als met een toverstokje.

En daarna help ik je opnieuw op weg.

Mama
ISBN 9789044832822 – Uitgever: Clavis – Verschenen: april 2018 – Vertaald uit het Frans door: Clavis Uitgeverij – Illustraties: Quentin Gréban – Leeftijd: 6+

[bol_product_links block_id=”bol_5ae1c35d2e6ad_selected-products” products=”9200000085063485″ name=”mama” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.