Bodemloos – Damen & Vandermeeren

Kirsten huiverde. Ineens was het daar weer: het gevoel van naderend onheil.

Korte inhoud
“Lissabon wordt opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. De angstpsychose onder de bevolking neemt toe en de opluchting is groot wanneer er een verdachte wordt aangehouden. Tegen elk advies in besluit de jonge advocate Kirsten Hartogs om zijn verdediging te voeren. Die beslissing heeft verstrekkende gevolgen. Bovendien daagt er een nieuw gevaar op: een schaduw uit haar verleden.

Intussen is een tienermeisje al maandenlang vermist. De verdachte ontkent dat zij een van zijn slachtoffers is. Maar wat als hij hoog spel speelt, met een mensenleven als inzet?”

In steeds kleinere kringen zou hij om Kirsten Hartogs heen cirkelen, om op het geschikte moment toe te slaan.
De advocate was al dood. Alleen wist ze het nog niet.

Mijn mening
Na het eerste deel in deze trilogie van strafpleiter Walter Damen en auteur Hilde Vandermeeren was ik erg benieuwd naar hoe het advocate Kirsten verder zou vergaan in Lissabon!

De Vlaamse Kirsten werkt als advocate bij het succesvolle advocatenkantoor van Fontes & Associados in Lissabon. Antonio Fontes heeft hoge verwachtingen van haar, maar Kirsten heeft zo haar eigen ideeën over wie ze wil verdedigen en wie niet. Nu ze besluit de van twee gruwelijke moorden verdachte Alex Barbosa te verdedigen – hij zegt zelf zich er niets van te kunnen herinneren, waarheid of leugen? – zet ze alles wat ze heeft opgebouwd in Lissabon op het spel.
Wat ze niet beseft is dat ondertussen iemand ook haar uit de weg wil ruimen…

Gelukkig kwam het gebeuren uit het eerste deel, wat ik vorig jaar maart las, vrij snel voldoende weer bij me terug toen ik dit boek las. Ik moest wel heel erg inkomen en vond het verhaal niet meteen ontzettend spannend. Maar: ik moet eerlijk zeggen dat dit ook kan komen door deze rare tijd en dat lezen sowieso erg moeizaam ging de afgelopen weken!

Toen ik er eenmaal in zat kon ik het boek ook niet meer wegleggen en had het meeslepende verhaal me goed te pakken.
Maakt Kirsten de goede keuzes?
Liegt haar cliënt en is hij nog gevaarlijker dan gedacht of is zijn geheugenverlies echt?
Wie is dat meisje in de cursieve stukjes tekst die ergens opgesloten zit?
Zullen er nog meer doden vallen?
Het houdt je flink bezig tijdens het lezen!  Er zijn een aantal lijntjes en slachtoffers en je vraagt je af wanneer en óf ze samen gaan komen, en hoe dan? Er zitten dan ook een aantal fijne spannende twists in het verhaal! En na het uitlezen kun je weer meteen verlangen naar deel 3, want er ligt alweer een hulpvraag bij Kirsten… Ik ben benieuwd!

Ze rilde. Het was een ijzingwekkend geluid, alsof hij haar in een graftombe achterliet.

Bodemloos 
ISBN 9789461319395 – Uitgever: Van Halewyck – 328 pagina’s – Verschenen: oktober 2019 – Deel 2 in de Kirsten Hartogs-trilogie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.