Op de vlucht – Sharon Bolton

‘Deze vrouw, die Jessica Lane, had dood moeten zijn. Elf mensen zijn omgekomen bij die crash. Lane overleefde het niet alleen, ze is bovendien weggelopen. En dat doet ze nog steeds…’ 

Korte inhoud
“In de heuvels tussen Engeland en Schotland maken dertien passagiers bij zonsopgang een ballonvaart. Een prachtige ervaring, tot ze op de grond een brute moord zien gebeuren. In het komende uur zal iedereen in de ballon zijn omgekomen, op één vrouw na.
Alleen en bang, terwijl ze niemand nog vertrouwt, vlucht ze voor haar leven. Op weg naar de enige plek waar ze zich nog veilig voelt. Maar ze heeft het gezicht van de moordenaar gezien – en hij dat van haar. Hij zal niet rusten tot hij de laatste getuige van zijn misdaad heeft uitgeschakeld…”

De man, die hen nog niet had gezien of gehoord, tilde de steen hoog op. Het meisje leek zichzelf in de grond te willen drukken. De man liet de steen neerkomen.

Mijn mening
Ik hou van de spannende en verrassende verhalen van Sharon Bolton! Op de een of andere manier is deze wat langer op de plank blijven liggen dan de bedoeling was, terwijl ik er wel ontzettend naar uitkeek. Nu dus eindelijk van genoten! Gelukkig stelde Bolton me ook dit keer niet teleur!

Een luchtballon stijgt op met 13 passagiers, waaronder zussen Jessica en Bella. Tijdens de vlucht zijn ze getuige van een moord. Maar: de moordenaar heeft hen óók gezien… Hij zet de achtervolging in; er zal maar één passagier deze noodlottige vlucht overleven.
Jessica Lane weet te ontkomen en slaat op de vlucht. Waarom neemt ze geen contact op met de politie? En zal ze weten te ontkomen aan de volhardende moordenaar?

Het verhaal begint ontzettend spannend en had me dus ook meteen flink te pakken. Je leest over de huiveringwekkende ballonvaart en de gevolgen, en tussendoor leer je het verleden van de zussen beter kennen en later de dagen voorafgaand aan de dag van de vlucht. Er blijkt (uiteraard) meer te spelen dan je in eerste instantie denkt!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik op gegeven moment een beetje teleurgesteld was over de richting van het verhaal, ik heb daar de laatste tijd meer thrillers over gelezen (ik ga niet spoileren). Maar dan had ik me toch even vergist in Sharon Bolton!  De verrassende – verbluffende zelfs! – wendingen in dit verhaal maken het hélemaal goed!  Ik heb onwijs genoten van deze angstaanjagende klopjacht. Echt geweldig gedaan!

Hij zette de motor weer aan en reed weg, zijn gedachten gefixeerd op een donkerharige vrouw in een groen jack.
Hij hoopte dat ze niet dood was. Nog niet.

Op de vlucht
ISBN 9789400511262 – Uitgeverij A.W. Bruna – 432 pagina’s – Verschenen: september 2019 – Originele titel: Dead Woman Walking – Vertaald door: Anda Witsenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.