Remy leest: Dagboek van een muts 14: Op tourNEE!

Dit wordt de OPWINDENDSTE. ZOMER. OOIT!! IEIEIEIE!!! 🙂

Korte inhoud
“Nikki kan niet wachten tot de zomervakantie begint: dan mag ze op tournee met de populaire Bad Boyz-band en haar geheime liefde Brandon! ZWIJMEL. Bovendien mag Nikki optreden in de openingsact! Maar wie heeft er stiekem ook een plekje weten te bemachtigen in de tour? Die achterbakse MacKenzie natuurlijk! Wanneer Nikki ontdekt dat zij ook nog haar kamergenoot wordt, kan ze wel GILLEN! Wordt haar droomreis een totale NACHTMERRIE?”

Auteur
“Rachel Renée Russell is advocate, maar ze vindt het leuker om jeugdboeken te schrijven (ook omdat een pyjama in de rechtszaal niet is toegestaan). Haar serie Dagboek van een muts verschijnt in maar liefst 35 landen en is wereldwijd een daverend succes. Zoek ’t lekker uit! werd genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2013. In 2017 ontving Dagboek van een muts 10 – Puppy love de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

De hoofdpersoon van Dagboek van een muts heet Nikki, net als één van Rachels eigen dochters. Nikki en Erin helpen Rachel met het maken van de illustraties. Daarnaast zijn ze een bron van inspiratie, want veel van de muts-verhalen zijn gebaseerd op schoolervaringen van Nikki en Erin Russell.”

Remy (8) leest
Remy las vorige zomervakantie al een aantal delen uit de Dagboek van een muts-reeks en vond ze superleuk. Helemaal geen meidenboeken dus!! (hij doet net zo min aan die stempels als ik.) Hij mocht van de uitgeverij dit nieuwste deel lezen & bespreken.

Waarom vind je deze boeken zo leuk?
Omdat het een soort van Leven van een Loser is en dat vind ik superleuk!

Wat vind je ervan dat ze meidenboeken genoemd worden?
Niet zo goed, want jongens kunnen het ook prima lezen!

Waar gaat dit 14e deel over?
Nikki die gaat op tournee met een wereldberoemde band en zij mag met haar band spelen in het voorprogramma. En haar aartsvijand Mackenzie mag ook mee en daar is ze helemaal niet blij mee!

Wat vond je ervan?
Leuk! Het leest heel erg lekker en het verhaal is grappig en het boek ziet er leuk uit!

Was het erg dat je niet alle voorgaande delen gelezen hebt?
Nee, ik kon het zo ook wel begrijpen allemaal.

Wil je alle boeken lezen uit deze serie? En de Max Kruimel serie?
Ja ik zou ze allemaal wel willen lezen! En de Max Kruimel-serie heb ik alledrie de boeken gelezen, maar als er meer komt wil ik die ook graag lezen!

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Op tourNEE!
ISBN 9789026148590 – Uitgeverij De Fontein – 304 pagina’s – Verschenen: februari 2020 – Originele titel: Dork Diaries – Tales from a NOT-SO-Best Friend Forever – Vertaald door: Mechteld Jansen – Deel 14 in de Dagboek van een muts-reeks – Leeftijd: 10+

4 thoughts on “Remy leest: Dagboek van een muts 14: Op tourNEE!

  1. Super leuk om te lezen wat Remy ervan vind. Dat is toch weer anders dan wanneer een volwassene het boek gerecenseerd heeft.

  2. Wat leuk! Mijn zoon van 11 heeft de hele serie, wij doen ook niet aan die stempels. Hoezo meidenboeken? Hij vindt ze leuk en dat is wat belangrijk is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.