Remco leest: In de stilte van de nacht – Michael Connelly

‘Hè, wat moet dat?’ zei ze.
De man verstijfde. Langzaam haalde hij zijn handen uit de openstaande lade, en hij hield ze omhoog zodat zij ze kon zien. (…)
‘Mijn naam is Bosch,’ zei hij.

Korte inhoud
“Renée Ballard haalt de nacht weer eens door en keert vroeg in de ochtend naar Hollywood Station terug, waar ze een vreemde man door de oude dossierkasten ziet rommelen. De indringer is de gepensioneerde Harry Bosch, die nog steeds geobsedeerd is door een onopgelost misdrijf. Ballard stuurt hem weg, maar werpt dan zelf een blik op de zaak en voelt een steek van empathie en woede.

Bosch onderzoekt de dood van de vijftienjarige Daisy Clayton, een weggelopen meisje dat werd vermoord, waarna haar lichaam achteloos in een container vol troep werd achtergelaten. Ballard sluit zich aan bij Bosch om uit te vinden wat er met Daisy is gebeurd en om haar moordenaar eindelijk te kunnen veroordelen.”

Remco leest
Na mijn eerste kennismaking met Connelly (het eerste Renée Ballard boek) heb ik tijdens vakanties de nodige Harry Bosch boeken gelezen, leuk dus dat in dit boek de twee personages samenkomen!

Nadat Renée Ballard Harry Bosch heeft betrapt op het doorzoeken van dossierkasten op het bureau, en zijn verhaal heeft aangehoord, laat de zaak waar Harry mee bezig is haar niet meer los en besluit ze hem te helpen. Hiermee is een onverwachte samenwerking geboren. Samen proberen ze een 15 jaar oude cold case op te lossen en zo de moeder van het slachtoffer eindelijk duidelijkheid te geven over de moord(enaar) van haar dochter.

Naar mijn mening is Renée Ballard een sterk en boeiend genoeg hoofdpersoon om een eigen serie te hebben, maar dat ze in dit boek (en de volgende) samengebracht wordt met Harry Bosch is ook wel weer een leuke twist.
Het boek is geschreven afwisselend vanuit het oogpunt van Ballard en Bosch – wat steeds duidelijk wordt aangegeven – waardoor je twee kanten van de gebeurtenissen meekrijgt. Dat vond ik wel een extra dimensie toevoegen aan het verhaal.

Het was een spannend en vlot geschreven verhaal, wat ik zeker aan het einde niet meer kon wegleggen. Grappig dat net toen ik dit boek uit had er een pakketje in de bus zat van Boekerij met het volgende Ballard-Bosch boek! Deze ligt al te wachten op mijn nachtkastje, ik kan dus meteen door! Fijn, want dit boek is me weer heel goed bevallen.

In de stilte van de nacht
ISBN 9789022587744 – Uitgeverij Boekerij – 400 pagina’s – Verschenen: juni 2019 – Originele titel: Dark Sacred Night – Vertaald door: Ineke van Bronswijk – Deel 21 in de Harry Bosch-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_5e4a62c07cd56_selected-products” products=”9200000108557308,9200000108571071″ name=”connelly” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Remco leest: In de stilte van de nacht – Michael Connelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.