Zwijg – Mel Wallis de Vries

Het lijkt wel of haar lichaam nog niet snapt dat het dood is.
Maar dat is ze wel. Ze is echt fucking dood.

Korte inhoud
“Wij zijn de meisjes die het hebben overleefd. Iedereen wil alles van ons weten. Alle gruwelijke details van die avond. Maar we zijn bang. Doodsbang dat wij straks aan de beurt zijn. Als we zwijgen hebben we misschien een kans om dit te overleven.”

In de huiskamer troffen wij vier meisjes aan, allen niet aanspreekbaar en gewond. Bij een van deze meisjes konden wij geen polsslag waarnemen…

Mijn mening
Ik ben gek op de YA-thrillers van Mel Wallis de Vries, altijd heerlijk vlot, heerlijk spannend en lekker verrassend. Deze ook weer?

Ervoor: Sarah en haar vriendinnen Fee, Jamie en Alyssa plannen een Secret Girls Night bij Fee thuis, want haar ouders zijn er niet die vrijdagavond. Jamie is dit keer aan de beurt om te bedenken wat ze gaan doen…
Erna: Vier meisjes aangetroffen in een huis, eentje dood, de anderen zwaargewond…
Wat is er in hemelsnaam gebeurd?

Wat een gave look heeft dit boek weer, hè?! Dat knaloranje elastiek en dat oranjerood op snee…  Wat het boek vanbinnen ook zo aansprekend en speels maakt zijn de stukjes nieuws, proces-verbaal, memo’s en appjes etc. die tussendoor staan. En door het ervoor/erna weet je al wel een beetje waar het heengaat met het verhaal, maar niet precies natuurlijk en dat doet de spanning flink oplopen!

Het verhaal leest weer heerlijk vlot en is spannend en meeslepend van begin tot eind. Zoals ik gewend ben van Mel zitten er weer geweldige twists in het verhaal én gaat het niet alleen over de misdaad die er begaan is, maar ook over de (tiener-)worstelingen van de hoofdpersonen, zodat je erg meeleeft.
Minpuntje vind ik het gemak waarmee er alcohol en drugs gebruikt worden, dat stond me wel een beetje tegen…
Verder dus gewoon weer een super spannend verhaal, wat ik in één ruk uit moest lezen, omdat ik móést weten hoe het zou aflopen!

‘De… de t-tuindeur stond open…’ Mijn stem hapert en ik haal diep adem. ‘En i-ik hoorde iets in de tuin.’ 

Zwijg
ISBN 9789026150357 – Uitgeverij De Fontein – 240 pagina’s – Verschenen: oktober 2019 – Leeftijd: 15+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.