Op een dag – Gytha Lodge

Jonah knikte en liet zich door de brigadier de weg wijzen, al wist hij waar hij naartoe ging. Het was waar zeven tieners dertig jaar geleden waren gaan slapen, maar er ’s ochtends slechts zes waren opgestaan.

Korte inhoud
“In de zomer van 1983 gaan zeven schoolvrienden kamperen in een bos. De jongste van het stel is Aurora Jackson; ze is helemaal overdonderd dat ze mee mag. De volgende ochtend worden er maar zes vrienden wakker – Aurora blijkt verdwenen en ondanks de intensieve zoektocht die volgt is er geen spoor van haar te bekennen. 

Dertig jaar later worden er in het bos de resten van een lichaam gevonden. Inspecteur Jonah Sheens wordt op de zaak gezet, maar hij twijfelt er niet aan wat hem te wachten staat: Aurora is eindelijk terecht. Hoewel de vrienden altijd hebben beweerd onschuldig te zijn, worden de botten gevonden op een plek die alleen zij kennen. Sheens en zijn team duiken in het oude onderzoek, en komen al snel vreemde tegenstrijdigheden tegen. Het lijkt erop dat de moordenaar altijd dichterbij was dan iedereen dacht.”

‘Het is een dertig jaar oude moord,’ zei hij. ‘En het meisje is Aurora Jackson.’ 

Auteur
“Gytha Lodge studeerde Engels in Cambridge en schreef eerder toneelstukken en prijswinnende games. Op een dag is haar debuut, en de eerste in een serie thrillers met Jonah Sheens als hoofdpersonage.”
(www.uitgeverijcargo.nl)

Het was een groep waar ze helemaal niet bij paste, ze was alleen maar uitgenodigd vanwege haar zus. En de ironie wilde dat Topaz haar er helemaal niet bij wilde hebben.

Mijn mening
Ik vond de omslag van deze thriller meteen aansprekend, dat donkerblauw en zwart en dat frisse oranje en wit, een aantrekkelijk geheel! (ben ik wel gevoelig voor ) Was de binnenkant ook zo aansprekend?

In juli 1983 ging de 14-jarige Aurora mee met het vriendenclubje van haar zus Topaz (15) kamperen in de bossen. Ze gingen met zeven slapen en werden met zijn zessen wakker. Aurora was verdwenen en werd nooit gevonden…
Nu worden er in dat bos, vlakbij de kampeerplek van toen, overblijfselen gevonden door een meisje. Overblijfselen die al heel wat jaren oud zijn… Aurora is terecht! De taak aan inspecteur Jonah Sheens om in de zaak te duiken en uit te vinden wat er nou precies gebeurd is die nacht. Tijd om alles weer op te rakelen bij het vriendengroepje. Van hun verklaringen van toen blijkt weinig te kloppen. Wie liegt er? Wie beschermt wie? Of was de dader toch iemand van buitenaf?

Ik zat meteen vanaf het begin in dit verhaal. Het werd me al gauw duidelijk, door de fijne vlotte schrijfstijl én door de fijne spanning die er al meteen hing, dat ik dit boek niet makkelijk ging kunnen wegleggen. En dat klopte! Je raakt helemaal meegesleurd in het onderzoek naar die noodlottige nacht, in de leugens en de geheimen. Je vraagt je de hele tijd af wie de dader zal zijn en wie er liegt en wie er zich echt zo weinig kan herinneren van die nacht, door de drank en de drugs. En daarnaast is er nog het feit dat Jonah Sheens niet helemaal eerlijk is tegen zijn team over hoe goed hij het clubje kende, waarom is dat??

Je leest het verhaal van Jonah en zijn team in het heden, maar ook van, met name, Aurora in het verleden. Daardoor krijg je langzaam een beeld bij die zomernacht en wat er zich allemaal afspeelde tussen de vrienden, maar nog steeds weet je niet hoe Aurora nou precies doodgegaan is…
Ik heb echt zitten genieten van deze beklemmende thriller en kijk nu al uit naar meer boeken met Jonah Sheens in de hoofdrol! Ik leer hem en zijn team, met name Hanson, graag nog beter kennen! Dit was voor mij een veelbelovende start van een nieuwe reeks.

Op een dag
ISBN 9789403158402 – Uitgeverij Cargo – 368 pagina’s – Verschenen: september 2019 – Originele titel: She Lies in Wait – Vertaald door: Hi-en Montijn – Deel 1 in de Jonah Sheens-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_5e4401e541030_selected-products” products=”9200000108319896,9200000116392954″ name=”lodge” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Op een dag – Gytha Lodge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.