Doods geheim – Robert Bryndza

‘Een jonge vrouw is voor haar huis neergestoken. De dader is helemaal door het lint gegaan. Overal zit bloed,’ zei hij hoofdschuddend.

Korte inhoud
“Op een ijzig koude ochtend vindt een moeder het met bloed doordrenkte lichaam van haar dochter vastgevroren op de weg. Wie zou zo’n gruwelijke moord voor de deur van het slachtoffer uitvoeren?

Detective Erika Foster, net bekomen van haar vorige zaak, is vastbesloten om ook deze zaak te leiden. Tijdens het onderzoek stuit ze op diverse aanvallen op jonge vrouwen in een doorgaans rustige buitenwijk van Londen.

Erika is op zoek naar een angstaanjagende moordenaar, en de zaak wordt alleen maar gecompliceerder als blijkt dat de vermoorde jonge vrouw verstrikt zat in een web van geheimen. Net als Erika eindelijk een lijn begint te zien in de aanwijzingen, wordt ze gedwongen haar eigen pijnlijke herinneringen weer op te halen. Erika moet zichzelf dwingen om gefocust te blijven, diep te graven, en de moordenaar te vinden – voordat hij weer toeslaat.”

‘Hoe kom je daaraan? Hoe? Hoe kom je daaraan? Hij heeft hier niets mee te maken. NIETS! Straks vermoordt hij me nog!’ 

Mijn mening
Deel 6 alweer in de Erika Foster-serie!  Ik krijg er maar geen genoeg van…

Marissa Lewis wordt op brute wijze vermoord en achtergelaten in de sneeuw op de stoep voor haar huis. Haar moeder vindt haar daar de volgende ochtend…
Inspecteur Erika Foster komt toevallig langs de plaats delict, op weg naar een lunch bij haar commissaris waar ze tegenop ziet. Alle reden dus om te stoppen en zich met de zaak te gaan bemoeien.
Het slachtoffer bleek geen gemakkelijke vrouw en ze had veel geheimen. Welk geheim werd haar dood? En wat heeft haar dood te maken met de man met gasmasker die mensen lastigvalt in die buurt? Erika begint wat puzzelstukjes op hun plek te krijgen (er zijn heel wat verdachten!), maar moet dan noodgedwongen haar (nog altijd pijnlijke) verleden opzoeken… Zal het haar ondanks alles lukken om de moordenaar te pakken?

De bloederige start van het verhaal zet gelijk lekker de toon en je kunt ook meteen niet meer stoppen met lezen! Gelukkig leest het verhaal weer heerlijk vlot (korte hoofdstukken ) en is het van begin tot eind meeslepend. Het verhaal was ietsje minder spannend dan ik gewend ben, maar dat werd (net als bij het vorige boek eigenlijk) gecompenseerd doordat je meer van Erika te weten komt, je krijgt weer een kijkje in haar gevoelswereld. Ook erg fijn! Ze blijft namelijk een onwijs boeiende en fijne hoofdpersoon. En op het einde van het verhaal zit er nog een heerlijk verrassende wending aan! Geweldig!
Al met al weer een héle lekkere Erika Foster! Op naar de volgende.

Mensen waren gewoontedieren. Zelfs met de kerst.
Als je eenmaal hun vaste gewoonten kende, was de rest een fluitje van een cent.

Doods geheim
ISBN 9789022586723 – Uitgeverij Boekerij – 336 pagina’s – Verschenen: januari 2020 – Originele titel: Deadly Secrets – Vertaald door: Jan Mellema – Deel 6 in de Erika Foster-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.