Stil – Eva Burgers

Ze zouden allemaal aan de beurt komen. Al die harteloze gluiperds die haar hadden vermoord.

Korte inhoud
“Wanneer rechercheur Robin Escher op haar werk bij de Amsterdamse politie in vertrouwen vertelt dat ze de sfeer op de afdeling soms als seksistisch ervaart, wordt haar dat niet in dank afgenomen. Als ze kort daarna ook nog het vermoeden heeft dat haar chef gevoelige informatie lekt aan criminelen, gaat ze op onderzoek uit.

Pas als Robin ontdekt dat haar verslagen op onverklaarbare wijze beginnen zoek te raken, beseft ze dat ze op haar tellen moet gaan passen. Ze zoekt steun bij haar maatje Storm, maar als ze ook hem niet meer helemaal kan peilen, neemt ze een drastische beslissing.”

‘Als je de cultuur wilt veranderen, zul je moeten beginnen bij de chefs. Zolang zij meelachen, verandert er niets.’ 

Auteur
“Eva Burgers werkte jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit en is bekend als jeugdschrijfster. Ook bedenkt en schrijft ze tv-programma’s zoals Kroongetuige. Stil is het eerste boek van een nieuwe serie. Eva put rijkelijk uit haar eigen ervaring als rechercheur waardoor ze met deze eigentijdse misdaadserie voor volwassenen het politiegenre een nieuw fris leven inblaast.”
(www.gloude.net)

‘Je moet alert blijven, Robin,’ zei hij serieus. ‘Iemand speelt een spelletje met je.’ 

Mijn mening
De jeugdthrillers van Eva Burgers bevallen me over het algemeen erg goed, dus ik was heel enthousiast toen ik hoorde dat er een eerste deel uit een reeks thrillers voor volwassenen zou verschijnen! Is het een boek geworden waardoor ik meteen uitzie naar het tweede deel?

Rechercheur Robin Escher werkt op de afdeling zware criminaliteit van de Amsterdamse politie. Samen met haar partner Storm is ze vooral bezig met de drugsbende Argus. Ze heeft het gevoel dat er wel erg veel toevalligheden zijn in deze zaak, is er sprake van corruptie binnen het team? Als ze dan ook nog eens toegeeft aan de officier van justitie – die n.a.v. een klacht van een collega van Robin onderzoek doet – dat hun chef Peter nogal handtastelijk is, verandert de sfeer op het werk compleet en wordt ze er langzaam uitgewerkt…
Zal ze ooit kunnen bewijzen dat er dingen niet kloppen? En wie erachter zit? Haar speurtocht is niet geheel zonder gevaar…

Wat een heerlijk spannend en lekker vlot geschreven verhaal is dit! Ik leefde ontzettend mee met fijne hoofdpersoon Robin – een vastbijtertje – en al het onrecht wat haar wordt aangedaan, waardoor ze radicale beslissingen neemt. De stukjes tussendoor vanuit het perspectief van een man die wraak wil en o.a. Robin in de gaten houdt, maken het verhaal nog spannender. Het geheel voelt heel realistisch aan en je ziet het allemaal voor je.
Het verhaal is boeiend en meeslepend van begin tot eind en doet meteen verlangen naar meer! Ik ben heel erg benieuwd hoe het verder zal gaan met Robin en Storm…
Ik las dat Eva ‘de nieuwe Baantjer’ genoemd wordt, nou: ik vind haar zelfs veel beter! Van Baantjer houd ik niet, van Eva Burgers wel!

Stil
ISBN 9789493041 172 – Gloude Publishing – 304 pagina’s – Verschenen: november 2019 – Deel 1 in de Robin Escher-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.