Volg me – Joyce Spijker

‘Volg me’ is de roep die haar al jaren naar de mooiste uithoeken van de wereld brengt.

Korte inhoud
“Claire Kant is een hardwerkende influencer en bouwde dankzij manager Thomas in korte tijd een droomcarrière op. Op beeld lijkt haar leven een sprookje, maar achter de schermen gaat een schrijnende werkelijkheid schuil en legt haar verslechterende gezondheid een bom onder haar succes.

Thomas de Bruijne ontwikkelde dankzij paradepaardje Claire en de dubieuze financiële hulp van zakenpartner Reinier zijn talent agency tot het meest gewilde influencersbureau van Nederland. Maar nu Claires gezondheid opspeelt, moet hij verder gaan dan ooit om de droom te blijven verkopen.

Joëlle Lammerstee is een documentairemaker en stelt de waarheid boven alles. Ze keurt de bewerkte wereld van influencers geen blik waardig tot haar baan op het spel staat en een docu over Claire haar kan redden. En niet alleen dat. In haar zoektocht naar de waarheid heeft ze een verborgen agenda. Hoe goed kennen we onze naasten? Wat is de echte waarheid in de wereld van influencers en filters?”

Willen ze slagen, moeten ze zich onderdompelen in een gevaarlijke wereld waarin verleidingen op de loer liggen, waar iedere nuance is weggefilterd en waar niets is wat het lijkt.

Auteur
“Joyce Spijker studeerde Nederlandse taal en letterkunde en werkte bijna tien jaar als communicatieadviseur en woordvoerder. In 2013 debuteerde ze met Spotlight en daarna volgden nog de boeken In de familie en Ruimte voor liefde. Spijker werkt ook als schrijfcoach, contentspecialist en gastspreker.”
(www.amboanthos.nl)

Content, content, content. Je kan er nooit genoeg van hebben. 

Mijn mening
De vorige thrillers van Joyce Spijker, Spotlight (2013) en In de familie (2016) vond ik erg goed (mijn recensies lees je hier) dus ik was erg enthousiast dat er eindelijk  weer eentje verscheen!

Claire is een zeer succesvol influencer en ze is al jaren zo druk dat ze geen privéleven meer heeft. Haar baas Thomas, van influencerbureau EPIC, heeft altijd meteen nieuwe klussen voor haar klaarstaan. Wat zij niet weet is dat hij haar ook wel heel hard nodig heeft… Dus wat als Claire’s gezondheid begint op te spelen en ze begint te twijfelen aan haar toekomst als influencer?
Joëlle is documentairemaakster en ze wil het influencerwereldje onder de loep nemen. Ze wil de waarheid laten zien, niet alleen de glitter en glamour. Wat niemand weet is dat ze een verborgen agenda heeft en het hele gebeuren voor haar ook een persoonlijke lading heeft…

Leuk dat er een familielid uit In de familie een bijrol speelt in deze thriller! Dat soort lijntjes kan ik altijd wel waarderen.
Joyce neemt je in deze psychologische thriller mee in het harde wereldje van de succesvolle influencers. Claire werkt ontzettend veel, heeft dus geen tijd voor een privéleven, mag bijna geen opdracht weigeren en bezoekt dan wel de meest mooie locaties, maar ziet daar zelf eigenlijk bijna niets van. En er worden door EPIC Instagram-volgers gekocht om haar account nog succesvoller te doen lijken. Er komt een hoop liegen en bedriegen aan te pas van achter de schermen… Niet vreemd dat haar gezondheid parten begint te spelen! Er blijft weinig over van het glitter en glamour-imago… De fanatieke Joëlle doet er ook wel alles aan om achter de werkelijke gang van zaken te komen!

Het verhaal leest ontzettend vlot en is van begin tot eind meeslepend. Ik leefde echt mee met de personages (niet altijd op positieve wijze ) en vroeg me af hoe het verhaal zou gaan komen tot de gebeurtenissen uit de aangrijpende proloog. Tussen de hoofdstukken door lees je DM’s van een meisje aan Claire op Instagram, DM’s die Claire niet gelezen heeft, DM’s die steeds meer lading krijgen. Dat geeft wel een extra sfeertje mee aan het verhaal.
Volg me is een levensecht voelend verhaal, waarin wel duidelijk wordt dat niet alles is wat het lijkt en niet iedereen is wie ze lijken te zijn… Wat is de waarheid?
Voor mij in ieder geval dat ik dit boek niet weg kon leggen! Joyce heeft weer een heerlijk spannend verhaal geschreven.

Volg me
ISBN 9789026347405 – Uitgever: Ambo Anthos – 312 pagina’s – Verschenen: november 2019

[bol_product_links block_id=”bol_5e15ab5969c5c_selected-products” products=”9200000115192748,9200000118876125,9200000126120599″ name=”volg me” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.