De geheimen van Winterhuis Hotel – Ben Guterson & Chloe Bristol

Dit soort dingen – een aankondiging, een gevoel dat er iets ging gebeuren – overkwam haar zo vaak dat het haar niet echt meer verbaasde.

Korte inhoud
“Elizabeth keert terug naar Winterhuis Hotel. Het is er fantastisch met een snoepkeuken, bioscoop, skibaan en een bibliotheek met duizenden boeken.
Maar het is ook een hotel met een duister verleden, vol raadsels en geheimen. Midden in de nacht hoort Elizabeth iemand wegrennen. Er is ingebroken in de keuken! En even later ook in de bibliotheek…
Elizabeth en Freddy vermoeden dat er iemand op zoek is naar de geheime gangen van Winterhuis. Waarom? Wat – of wie – is daar verborgen?
Elizabeth voelt het aan alles: ze is in groot gevaar.”

‘Weet je waar ik op hoop?’ zei Freddy en voor ze kon reageren ging hij door. ‘Ik hoop op een gewone, normale, helemaal niet enge kerst in Winterhuis.’ 

‘Wonderlijk dat je begon over die geheime gangen. Je moet weten dat er een gerucht bestond dat er in een van die gangen iets verborgen was. Het zou me niet echt verbazen als we dankzij Riley Granger met meer dan één geheim zaten opgescheept.’ 

Mijn mening
Ik vond het vorige boek over Winterhuis Hotel echt geweldig, dus ik verheugde me heel erg op dit tweede deel!

Elizabeth Somers (12) gaat voor de kerstvakantie weer drie weken naar Winterhuis Hotel, waar ze vorige winter al een paar magische weken vol spannende gebeurtenissen beleefde met eigenaar Norbridge en haar beste vriend Freddy (die ze daar ontmoette). Freddy is net als zij graag bezig met anagrammen en woordladders en ze zoeken allebei graag dingen uit. Dat komt goed van pas, want ook deze winter zijn er gasten die een geheime agenda lijken te hebben en gebeuren er geheimzinnige en duistere dingen… Bestaan er echt geheime gangen onder het hotel? En wat is daar dan verborgen?

Wat heb ik onwijs genoten van dit verhaal! Ik werd weer helemaal meegesleept in het avontuur, van begin tot eind hield het boek me in zijn greep.  Er zijn mysteries en duistere krachten, er komt een beetje magie aan te pas en het is gewoon ontzettend spannend! Je leeft mee met Elizabeth die nog steeds op zoek is naar antwoorden op vragen over haar verleden en je wilt net als zij graag het liefst voor altijd in Winterhuis Hotel blijven bij al die fijne mensen die daar wonen en werken. Er valt weer een hoop te ontdekken in en over Winterhuis! En ik vermoed (en hoop!) dat het verhaal nog niet afgelopen is, dus kom maar op met dat 3e deel! (Deel 3 is in het Engels in december verschenen zie ik net…)  Echt een geweldig verhaal weer!

Er moet een verband zijn, dacht ze toen ze in bed kroop. En ik ga het uitzoeken.

De geheimen van Winterhuis Hotel
ISBN 9789025877712 – Uitgeverij Leopold – 336 pagina’s – Verschenen: oktober 2019 – Originele titel: The Secrets of Winterhouse – Vertaald door: Imme Dros – Illustraties: Chloe Bristol – Deel 2 in de Winterhuis Hotel-serie – Leeftijd: 10+

3 thoughts on “De geheimen van Winterhuis Hotel – Ben Guterson & Chloe Bristol

  1. Klinkt superleuk, ik ga deze serie op mijn wil-ik-voorlezen-lijst zetten.

    (Maar nog wel een jaartje wachten denk ik, want zoon is 8,5. Zitten er spannende/enge dingen in deze boeken?)

      1. Hij vindt het al eng en te spannend als de kerstman in een kinderkerstfilm een auto gaat stelen, dus ik denk dat deze boeken inderdaad nog even moeten wachten… 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.