Het duistere meer – Sarah Bailey

Ongelooflijk wat je allemaal verborgen kunt houden als je dat wilt.

Korte inhoud
“In het meer bij het Australisch stadje Smithson wordt het lichaam van de beeldschone Rosalind Ryan gevonden. De jonge vrouw is vermoord en op de plaats delict drijven rode rozen. Rechercheur Gemma Woodstock van de plaatselijke politie doet er alles aan om op de zaak gezet te worden en daarom verzwijgt ze dat ze de vermoorde vrouw kent: ze heeft jaren geleden met haar op de middelbare school gezeten.
Maar dat is niet het enige wat Gemma probeert achter te houden. Naarmate het onderzoek dieper graaft in het verleden van Rosalind, dreigen er meer geheimen aan het licht te komen, geheimen die beter verborgen hadden kunnen blijven.”

Ik herinner me de drukkende hitte. Ik herinner me de waanzin in mijn hoofd en de angst die bonkte in mijn borst. En ik herinner me Rosalind, uiteraard. Altijd Rosalind.

Auteur
“Sarah Bailey woont in Melbourne, Australië. Het duistere meer werd bekroond tot het beste Australische thrillerdebuut 2017 en het boek is wereldwijd een bestseller. Inmiddels zijn ook de tweede en derde Gemma Woodstock-thriller in Australië lovend ontvangen. Into the night, het tweede deel in de serie, verschijnt in het voorjaar van 2020 in het Nederlands.”
(www.uitgeverijmarmer.nl)

Rosalind Ryan is dood. Rosalind Ryan is dood, denk ik aan één stuk door. En dan bedenk ik dat ik ergens altijd al heb geweten dat er iets dergelijks zou gebeuren.

Mijn mening
Ik viel bij deze thriller meteen op de mooie, maar duistere cover!  En toen ik de korte inhoud las was ik helemaal verkocht. Voldeed het verhaal aan mijn verwachtingen?

Gemma Woodstock, rechercheur bij de politie van het Australische stadje waar ze is opgegroeid, heeft samen met haar vriend Scott zoontje Ben. Echt gelukkig is ze niet en ze heeft dan ook zo haar geheimen. Ook in het verleden, en die geheimen dreigen boven te komen drijven nu er iemand uit dat verleden dood in het meer gevonden wordt.
De mooie en mysterieuze Rosalind Ryan is vermoord, ze was lerares op de school waar zij en Gemma vroeger ook zaten. Gemma wordt samen met haar partner Felix op de zaak gezet en houdt voor zich hoe goed ze het slachtoffer vroeger kende. Het is een ingewikkelde zaak en het lukt maar niet om een dader aan te wijzen. Van wie moest de door – zo lijkt het – iedereen geliefde Rosalind dood? En waarom??

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik heel erg lang heb gedaan over het lezen van dit boek. Ik had een leesdip en vroeg me af of het daaraan lag, of aan het boek… Het verhaal heeft vanaf het begin een duister en mysterieus sfeertje, dat voelde ik wel, maar het pakte me (nog) niet echt. Ik heb hem dus maar even laten liggen en een tijdje later weer opgepakt.
En daar ben ik erg blij mee! Want toen ik er eenmaal weer in zat begon het me echt te grijpen en wilde ik het boek niet meer wegleggen. Ik moest weten hoe het zat met de moord op Rosalind en met het verleden van Gemma…

Wat ik minder vond aan het verhaal waren de véle namen, daardoor raakte ik af en toe de kluts een beetje kwijt. En er zitten hoofdstukken tussendoor ineens vanuit het perspectief van inwoners van het stadje, die vond ik niet veel toevoegen. Maar verder zat er een heerlijke spanning in het verhaal; de spanningen in het leven van Gemma, de spanning over haar verleden en de spanning over de mysterieuze moordzaak. En dat allemaal met een duister, beklemmend sfeertje en de bloedhitte van de Australische zomer op de achtergrond (met bosbranden zelfs). Hoofdpersoon Gemma is een intrigerende vrouw; je voelt je af en toe ongemakkelijk bij de dingen die ze doet, maar voelt ook sympathie voor haar. De zaak brengt haar meer uit haar evenwicht dat ze doet blijken…

Uiteindelijk toch een geslaagde thriller en eerste kennismaking! Ik ben benieuwd naar de volgende avonturen van Gemma Woodstock!

Het duistere meer
ISBN 9789460684302 – Uitgeverij Marmer – 448 pagina’s – Verschenen: september 2019 – Originele titel: The Dark Lake – Vertaald door: Jetty Huisman – Deel 1 in de Gemma Woodstock-serie

[bol_product_links block_id=”bol_5e144a8e4879c_selected-products” products=”9200000107966788,9200000110585146″ name=”duistere meer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 thoughts on “Het duistere meer – Sarah Bailey

  1. Mooie recensie, er waren veel lezers die het minder vonden, Maar ik vind de cover toch erg mooi. Mogelijk ga ik het toch lezen. Lieve groetjes, Annette- Birdy’s Boeken blog.

  2. De cover is echt een to-buy…

    Damn… Ik heb zonet mijn eerste boek op mijn to-read lijst gezet terwijl ik er nog zoveel thuis heb liggen…
    Ik ben benieuwd wat ik van dit boek ga vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.