Remco leest: De wondereik en andere sprookjes – Koos Meinderts & Harrie Jekkers

Er stond eens in een bos heel lang geleden
een jonge eikenboom die op een zekere dag
ineens zo’n zin kreeg af te wijken van het geijkte pad der eiken
en dat eeuwige seizoengebonden saaie groeigedrag.

Korte inhoud
“Twee seizoenen speelden Harrie Jekkers en Klein Orkest in volle zalen door heel Nederland de voorstelling: Later is allang begonnen (en vroeger komt nog 1 keer terug). Rode draad van de voorstelling was De wondereik, een sprookje op rijm over een jonge eikenboom die droomt van een groots en meeslepend leven.

Op veler verzoek van het publiek is het verhaal gebundeld in De wondereik en andere sprookjes, waarin behalve het titelverhaal ook zijn opgenomen De Molenaar, De Rivier, De Man in de Wolken en Ballade van de Dood, waarvoor Harrie Jekkers en Koos Meinderts in 2009 een Zilveren Griffel kregen. De bundel wordt afgesloten met Het vergeten verhaal, over het belang van het vertellen en doorgeven van verhalen. De wondereik en andere sprookjes is schitterend geïllustreerd door Fiel van der Veen.

De verhalen uit dit boek zijn ook te beluisteren via Spotify!”

Remco leest
Judith en ik zijn naar de theatervoorstelling Later is allang begonnen en vroeger komt nog 1 keer terug geweest, waarbij De wondereik de rode draad vormde. Daar hebben we zo van genoten! Ontzettend leuk dat deze sprookjesbundel op rijm er nu is, waar De wondereik ook in staat.

Dit is echt een heerlijk kinderboek van de hand van Harrie Jekkers en Koos Meinderts, met zes geweldige sprookjes. Ik wist eigenlijk van tevoren niet dat er meer verhalen in zouden staan dan alleen De wondereik, dus dat was voor mij een hele fijne toegift!
Het verhaal van De man in de wolken kende ik al, daar hebben we ook een kinderboek van, maar de rest was redelijk nieuw voor mij. Alle verhalen zitten vol heerlijke taalgrapjes, zoals we gewend zijn van Jekkers & Meinderts. Ze hebben ook allemaal wel een mooie boodschap in zich, dat maakt het nog extra genieten. De kleurrijke illustraties brengen de verhalen op een humoristische wijze nog meer tot leven. 
Er zit ook een cd bij het boek waarop de verhalen worden voorgelezen door Jekkers & Meinderts en ook op Spotify zijn de verhalen terug te vinden. Dat geeft het nog een extra dimensie, de verhalen uit hun eigen mond te horen.
Niet alleen leuk voor kinderen dit boek, ook zeker voor volwassen liefhebbers van de verhalen van Jekkers & Meinderts!

De wondereik en andere sprookjes
ISBN 9789047627135 – Uitgeverij Rubinstein – 24 pagina’s – Verschenen: november 2019 – Illustraties: Fiel van der Veen – Leeftijd: 8+

[bol_product_links block_id=”bol_5e076109533db_selected-products” products=”9200000115140298″ name=”wonder” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.