Remco leest: Eén minuut voor middernacht – David Baldacci

Nu, na haar snelle reis, zat ze op de parkeerplaats van de gevangenis moed te verzamelen om één bepaald monster te ontmoeten dat daar te midden van vele andere gruwelijke menselijke wezens was gehuisvest.

Korte inhoud
“FBI-agent Atlee Pines leven veranderde voorgoed toen op jonge leeftijd haar tweelingzus Mercy werd ontvoerd – en waarschijnlijk vermoord. Wanhopig zoekt ze sindsdien naar antwoorden die een einde moeten maken aan de kwellende onzekerheid, totdat op een dag alle opgekropte woede en frustratie een uitweg vinden. Ze kan zichzelf tijdens een arrestatie niet langer in de hand houden en mishandelt een verdachte.
Gedwongen om tijdelijk een stap terug te doen, keert Atlee terug naar Andersonville, Georgia, het dorp waar ze is opgegroeid. Met behulp van haar assistent Carol hoopt ze erachter te komen wat er precies is gebeurd tijdens die traumatische nacht toen Mercy werd meegenomen. Maar vrijwel meteen na haar aankomst wordt het lichaam van een vermoorde vrouw gevonden, met een bruidssluier over haar gezicht gedrapeerd. Al snel volgt een tweede slachtoffer.
Atlee is vastbesloten het onderzoek naar de ontvoering van Mercy voort te zetten, maar ze moet nu ook een seriemoordenaar zien te stoppen voordat er nog meer slachtoffers vallen. Ze komt er al snel achter dat in een kleine gemeenschap vol geheimen – die mogelijk te maken hebben met Mercy’s verdwijning – het verleden soms beter met rust gelaten kan worden…”

Remco leest
Na het eerste Atlee Pine boek keek ik wel uit naar het vervolg en dat heeft mijn verwachtingen zelfs overtroffen…

FBI-agent Atlee Pine wordt achtervolgd door haar verleden, ze móét weten wat er met haar tweelingzus gebeurd is. Haar werk bij de FBI begint eronder te lijden en haar baas stuurt haar na een incident naar huis om zichzelf te herpakken. Zij grijpt dit aan om terug te keren naar het dorp waar ze is opgegroeid in een ultieme poging de raadsels uit het verleden voor eens en altijd op te lossen. Al vrij snel na haar terugkeer raakt ze naast haar onderzoek naar het verleden ook betrokken bij recente zaken…

Vanaf bladzijde 1 werd ik weer meegezogen in de wereld van Atlee. Ik leefde als lezer heel erg mee met haar, kon zelfs begrip opbrengen voor de wat dommere beslissingen die ze neemt, omdat je gewoon weet/voelt waar haar frustraties vandaan komen. Ze is een intrigerende hoofdpersoon, ik heb haar nu wat beter leren kennen, maar er blijft nog genoeg te ontdekken over, hopelijk in volgende delen!
Het verhaal is weer erg meeslepend, op het eind helemaal niet meer weg te leggen. Het is op een fijne vlotte manier geschreven. Ik hoop zeker dat deze serie voortgezet wordt, want mijn gevoel is hetzelfde als na het vorige deel: kom maar op met die volgende!

Eén minuut voor middernacht
ISBN 9789400510036 – Uitgeverij A.W. Bruna – 416 pagina’s – Verschenen: november 2019 – Originele titel: A Minute to Midnight – Vertaald door: Jolanda te Lindert – Atlee Pine deel 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.