De ijstuin – Guy Jones

Ze had er genoeg van. Meer dan genoeg. Er moest iets veranderen.

Korte inhoud
“Jess is allergisch voor zonlicht. Wanneer ze naar buiten gaat, verbrandt ze meteen. Ze voelt zich eenzaam en geïsoleerd. Op een nacht gaat ze stiekem naar buiten. Ze ontdekt een mysterieuze, schitterende tuin, een plek waar ze eindelijk vrij kan zijn. Maar ze is er niet alleen… Wat wacht daar, wat fluistert daar in die onwerkelijke wereld van ijs?”

Ze ging het gat door en het onmogelijke binnen.

Mijn mening
Wat een prachtige omslagillustratie van Linde Faas weer!  Die van De geheime tuin was ook al zo sfeervol en deze geeft ook perfect het gevoel van het verhaal weer.

Jess (12) is allergisch voor zonlicht. Ze moet van top tot teen bedekt naar buiten en binnen moet alles verduisterd zijn. Ze heeft geen vrienden, krijgt thuis les en moet veel naar het ziekenhuis waar ze haar – net als haar moeder – alleen maar vertellen wat ze niet mag en waar ze allemaal op moet letten. Ze is haar leventje zoals het nu is zat…
Dan op een nacht, als ze stiekem naar buiten gaat, ontdekt ze een geheime doorgang in de heg bij de speeltuin en komt ze terecht in een prachtige ijstuin. Hier kan ze gewoon zichzelf zijn! Een hele wereld van ijs voor haar alleen… Maar er lijkt toch nog iemand te zijn. Kan ze nu wel naar ‘haar’ tuin blijven gaan? En kan ze haar nachtelijke uitstapjes geheimhouden voor haar moeder?

Ik heb dit heerlijke verhaal in één ruk verslonden! Het pakte me op vanaf de eerste intrigerende zin (“Het was dertig graden, maar Jess moest een muts op.“) en voerde me mee die magische bevroren wereld in. Ik leefde ontzettend mee met de eenzame Jess en wat ze allemaal meemaakt in de ijstuin en in het ziekenhuis, waar ze een jongen die in coma ligt haar zelfgeschreven verhalen vertelt. Het ontroerde me…
Dit ijskoude verhaal is echt hartverwarmend mooi! Het boek had voor mij wel twee keer zo dik mogen zijn!

 5 dikke ijssterren!

Ze was in een tuin. Een tuin van ijs. Hij was niet bedékt met ijs, (…) nee, elke boom, steen, bloem en grasspriet bestónd helemaal uit ijs.

De ijstuin
ISBN 9789025877262 – Uitgeverij Leopold – 180 pagina’s – Verschenen: september 2019 – Originele titel: The Ice Garden – Vertaald door: Emiel de Wild – Leeftijd: 10+

3 thoughts on “De ijstuin – Guy Jones

    1. Hoe bedoel je precies? Op de website (desktopversie) staat ergens in de zijbalk een e-mail volg optie & een Bloglovin volg optie als het goed is (bij mobiele versie is dat juist bijna onderaan de pagina), en ik ben op facebook.com/biebmiepje te vinden, of twitter.com/biebmiepje of instagram.com/biebmiepje . Lukt het zo? X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.