Het dagboek van Cerise (boek 1 & 2) – Joris Chamblain & Aurélie Neyret

Op dit moment bestuderen mijn vriendinnen en ik iemand die heel geheimzinnig is.

Korte inhoud
“Cerise is een (bijna) elfjarig meisje dat alleen met haar moeder woont. Ze droomt ervan om schrijfster te worden en is daarom begonnen met schrijven in een dagboek! Haar favoriete onderwerp: mensen, vooral volwassenen. Die zijn zo ingewikkeld dat Cerise ze beter zou willen begrijpen. Ze vindt het leuk om ze in de gaten te houden en te proberen te raden wat voor geheimen ze verbergen…

** Meneer Vraagteken bijvoorbeeld… Elke zondag duikt deze oude man het bos in met zware potten verf in zijn handen. Wat doet hij daar de hele dag? En waarom ziet hij er zo verdrietig uit als hij ’s avonds terugkomt? Ga met Cerise mee diep het bos in, voor haar eerste onderzoek.

** Of Elisabeth… Al twintig jaar lang leent deze oude dame elke week hetzelfde boek uit de bibliotheek. Waarom? Waarom is dat boek zo belangrijk voor haar? Staat er misschien een geheim in dat ze maar niet boven water kan krijgen?
Een nieuw raadsel voor Cerise, die tot alles bereid is om het op te lossen, zelfs als ze iets moet opofferen dat haar heel lief is…”

Vraag: doet ze dit elke dag of alleen op dinsdag?
Ik zal hier de hele week om 15 uur moeten zijn om erachter te komen…

Mijn mening
Vind je deze stripboeken er ook niet ontzettend aantrekkelijk uitzien? Ik was meteen verliefd!  Heel erg leuk dat ik ze aangeboden kreeg door Silvester Strips, ook omdat ik normaal geen striplezer ben; ik vond het dus wel een leuke uitdaging!
(Remy was sowieso meteen enthousiast, die is gek op strips )

In Boek 1: De stenen dierentuin ontmoeten we de nieuwsgierige Cerise (10,5) die een dagboek bijhoudt van alles wat ze meemaakt. Omdat ze later schrijfster wil worden is alles opschrijven en onderzoeken een goede oefening! Haar buurvrouw, een heuse schrijfster, geeft haar allerlei tips.
Samen met haar twee beste vriendinnen heeft ze een geheime hut in het bos. Op een dag zien ze daar een hele mysterieuze man: hij komt onder de verf het bos uit… Wat doet hij daar? Wat zit er achter die geheimzinnige muur in het bos? Cerise gaat op onderzoek uit!

In Boek 2: Het boek van Hector verveelt Cerise zich in de zomervakantie, haar vriendinnen zijn er namelijk niet. Maar gelukkig krijgt ze weer iets te onderzoeken! Wat doet die oudere dame steeds met datzelfde boek in haar armen? Waar gaat ze heen met dat boek?
Cerise stort zich weer helemaal op de geheimzinnige zaak en vergeet daardoor een beetje dat de mensen om haar heen ook gevoelens hebben…

Wat ontzettend leuk om een keer stripboeken te lezen! En wat een onwijs leuke stripboeken om te lezen zijn dit! Dagboekfragmenten worden afgewisseld met het stripverhaal, waardoor het ook een beetje leest als een boek.  En de illustraties zijn gewoon zo ontzettend mooi en aansprekend!

Ik vond de verhalen heerlijk avontuurlijk en lief en zelfs ontroerend! Dat een stripboek dat bij me kon doen had ik niet verwacht…  Erg leuk dat Cerise zo gek is op boeken en er in boek 2 zo’n mooie bibliotheek voorkomt, zo raakte het mijn boekenhart ook nog!
Kom maar op met meer Cerise-mysteries! Ik kan me er nu al op verheugen.

Het dagboek van Cerise (boek 1 & 2 in 1 pakket)
ISBN 9789463065504 – Silvester Strips – 160 pagina’s – Verschenen: september 2019 – Vertaald door: Mariella Manfré – Illustraties: Aurélie Neyret – Leeftijd: 8+

[bol_product_links block_id=”bol_5de8d77a4a93a_selected-products” products=”9200000114904519,9200000116021505,9200000116021501,9200000114904541,9200000114904553″ name=”cerise” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Het dagboek van Cerise (boek 1 & 2) – Joris Chamblain & Aurélie Neyret

  1. Er is ook een spin off “Les carnets de Cerise et Valentin”, misschien nog niet vertaald in het nederlands. En de nieuwe reeks is “Lulu et Nelson” een reeks van 3 stripverhalen ;- )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.