Warrior Cats: mini-avontuur & handboek

‘We mogen dan rivalen zijn, maar er zijn altijd vijf Clans in het woud geweest. Als er eentje gevaar loopt om van de honger te sterven, dan is het onze plicht die Clan te helpen overleven.’

Wolksters reis (novelle) 
“Wolkster, leider van de HemelClan, waakt aan de rand van het bos al vele seizoenen over zijn Clangenoten. Maar de tweebenen dringen het territorium van de HemelClan binnen en de HemelClan loopt gevaar te worden verdreven. Wolkster ziet zich gedwongen de andere Clans om hulp te vragen, maar zijn die wel bereid de HemelClan te helpen?

In deze novelle uit de wereld van Erin Hunters wereldwijde bestseller-serie WarriorCats lees je het niet eerder vertelde verhaal van het vertrek van de HemelClan uit het bos, lang voor de gebeurtenissen van serie I.”

‘SterrenClan, sta ons bij!’ fluisterde Slakpoot. ‘De tweebenen verwoesten het woud!’ 

Het verhaal over de oorsprong van de Clans en hun krijgers wordt door de katten van alle Clans doorgegeven van oudste aan krijger, van krijger aan leerling, van moederkat aan kitten.

De wereld van de Clans (Gids voor krijgskatten)
“Ontdek de geheime wereld van je favoriete kattenClans tijdens deze unieke rondleiding. Kom te weten hoe leerlingen worden klaargestoomd om te vechten, te jagen en te leven volgens de krijgscode. Leer welke kruiden belangrijk zijn bij de Clans dankzij de kennis die van medicijnkat op medicijnkat wordt overgedragen.

Kortom, ontdek de nooit eerder onthulde mythes, legendes en de geheimzinnige oorsprong van de WarriorCats!”

‘Jullie moeten gelijkgestemde katten zoeken, een thuis in het woud kiezen en grenzen markeren.’ 


Mijn mening
Ik las al eens eerder deel 1 & 2 van de eerste Warrior Cats-reeks en nu las ik (eindelijk) deze twee losstaande boeken (novelles). Een losstaand mini avontuur en een soort krijgskatten-handboek. Erg leuke en mooie boeken!

In Wolksters Reis leren we het verhaal van de ooit vijfde kattenClan, de HemelClan, kennen. Zij waren erg goed in klimmen en klauteren en springen van boom naar boom. Langzaamaan werd hun territorium steeds meer bedreigd door de tweebenen met hun gele bomenverslindende monsters… Er zat voor leider Wolkster niets anders meer op dan de rivaliserende Clans om hulp te vragen.
Maar willen ze wel helpen? En zo niet, wat moet er dan komen van de HemelClan?

Dit was een heel compleet mini avontuur; erg spannend en meeslepend. Ik leefde echt mee met de katten en de dramatische gebeurtenissen. En het was nieuwsgierigmakend naar meer! Ik ben zo benieuwd of de HemelClan in andere boeken ook nog genoemd gaat worden…

In De wereld van de Clans staat alles wat je maar wilt weten over de krijgskatten en de Clans. Het verhaal over de oorsprong van de Clans, de krijgscode die werd opgesteld, beschrijvingen van alle Clans, belangrijke leiders, belangrijke medicijnkatten, hun territoria, hun vechttechnieken, etc…
Je krijgt een rondleiding door een van de katten van iedere Clan door hun kamp én er staan korte verhalen in van een aantal Clanleden. Achterin staat ook nog een verklarende woordenlijst van kattentaal naar mensentaal.

Echt een must have voor Warrior Cats liefhebbers! Heel erg leuk gedaan.  Ik denk wel dat je dit boek beter niet kunt lezen voor je aan de reeks begint, want dan zitten er vermoedelijk wel wat spoilertjes in.

Wat is dit toch een leuke reeks/verzameling! Ik denk nog steeds dat ik zo alle boeken achter elkaar zou kunnen verslinden (al duizelt het me soms wel van de namen ). Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen verslaafd raken aan de Warrior Cats en alles willen lezen en alles willen hebben!

Wolksters reis
ISBN 9789059245914 – Uitgever: Fantoom – 112 pagina’s – Verschenen: november 2018 – Originele titel: Warriors: Cloudstar’s Journey – Vertaald door: Ans van der Graaff – Losstaand mini avontuur in de Warrior Cats-reeks – Leeftijd: 10+

De wereld van de Clans
ISBN 9789059245921 – Uitgever: Fantoom – 192 pagina’s – Verschenen: december 2018 – Originele titel: Warriors Field Guide: Secrets of the Clans – Vertaald door: Ans van der Graaff – Krijgskattengids in de Warrior Cats-reeks – Leeftijd: 10+

[bol_product_links block_id=”bol_5db1a5f27828e_selected-products” products=”9200000096882848,9200000104081190″ name=”warrior cats” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Warrior Cats: mini-avontuur & handboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.