Vakantielezen #2: Hotel De laatste kans & De Veger


Ik las 16 boeken in mijn Luxemburg-vakantie en 13 daarvan ga ik in een aantal ‘Vakantielezen’-blogposts met jullie delen!  Als tweede de twee geweldige kinderboeken (9+) die ik las:

Dit waren buitengewoon fascinerende gasten. Volgens Sep hadden er nooit eerder zoveel mensen tegelijk geboekt.

Hotel De laatste kans – Nicki Thornton
“Sep heeft een uitzonderlijk talent voor koken, maar is slechts een hulpje in Hotel De laatste kans. Mysterieuze tovenaars houden er een geheime vergadering. Sep bereidt een overheerlijk diner en speciaal voor de voorzitter van het tovenaarsgilde, een abrikozenparfait. Na zijn dessert valt voorzitter Thallomius dood neer.
De tovenaars beschuldigen Sep. De beroemde inspecteur Tingieter wordt op de duistere zaak gezet. Is Sep schuldig? Of is er meer aan de hand?”
(www.uitgeverijdefontein.nl)

Er was een moord gepleegd in Hotel De laatste kans.

Mijn mening
Dit boek heeft een Glow in the dark-omslag, hoe gaaf is dat?!  Net zo gaaf als het verhaal zelf kan ik je vertellen!

Wat heb ik ontzettend zitten smullen van dit verhaal over de jonge ‘wees’ Sep Seti, keukenhulpje in Hotel De laatste kans (waar zijn vader ooit chef-kok was, voor hij verdween). Door de komst van allerlei vreemde gasten en een moord die gepleegd wordt – waar Sep zelfs van verdacht wordt – ontdekt Sep dat magie bestaat! Er gaat een wereld voor hem open. En ondertussen moet er een moord opgelost worden…

Het is echt een onwijs spannend & heerlijk magisch verhaal! (Ik kreeg er een beetje Harry Potter-feels bij ) Ik las het boek in één ruk uit, er was geen stoppen aan… En wat ben ik blij dat dit pas het eerste deel van drie delen is! Ik wil heel graag meer lezen over Sep Seti en Hotel De laatste kans en zijn geheimen.

Stel je voor dat je ontdekt dat de enige persoon van wie je ooit hebt gehouden zonder een woord te zeggen is vertrokken. Er was geen briefje. Geen boodschap. Alleen een raadselachtige, gloeiende brok roet.

De Veger – Jonathan Auxier
“Het is vijf jaar geleden dat de Veger is verdwenen. Sindsdien heeft Nan geen andere keuze dan te werken als schoorsteenveger voor de meedogenloze Wilkie Crudd.

Wanneer Nan vast komt te zitten in een brandende schoorsteen, wordt ze gered door een golem, een wezentje gemaakt van roet en as. Charlie is lief, onschuldig en nieuwsgierig naar de wereld om zich heen. Er ontstaat een onverwachte, hechte vriendschap. Kunnen zij samen ontsnappen aan de wrede Wilkie Crudd?”
(www.billybones.nl)

‘Zo werkt het toch? We redden onszelf door anderen te redden.’ 

Mijn mening
Alleen de looks van dit boek al… Prachtige omslagafbeelding en luxe linnen omslag met glimmende letters.  Aantrekkelijke boeken maken, dat kan Billy Bones heel erg goed! En dan zijn de verhalen ook nog eens prachtig:

Het verhaal over wees Nan, die net als veel andere wezen keihard moet werken als schoorsteenveger (als ‘klimmers’, omdat ze zo klein zijn) voor een meedogenloze baas in het 19e eeuwse Londen, is ontzettend meeslepend. Je beleeft echt alles intens met haar mee. Als ze op een dag gered wordt uit een brandende schoorsteen door haar magische brokje roet, een roetgolem blijkt, begint het spannende avontuur van het uit handen blijven van haar gemene baas Wilkie Crudd én van het geheim zien te houden van haar steeds groter wordende nieuwe vriend Charlie…

Wat is dit een onwijs prachtig verhaal!  Het raakte me heel diep en wist me echt te betoveren. Die lieve moedige Nan, dat lieve en bijzondere magische wezen Charlie… Vriendschap, verlies, overleven in een keiharde wereld…
Ik ben helemaal weg van dit boek en vond het ontzettend jammer dat ik hem uit had (nadat ik het in één ruk verslonden had). De Veger is vanaf nu zeker een van mijn lievelingsboeken!

Hotel De laatste kans
ISBN 9789026147470 – Uitgeverij De Fontein – 352 pagina’s – Verschenen: april 2019 – Originele titel: The Last Chance Hotel – Vertaald door: Marjolein Algera – Deel 1 van 3 – Leeftijd: 9+

De Veger
ISBN 9789030504368 – Uitgever: Billy Bones – 400 pagina’s – Verschenen: mei 2019 – Originele titel: Sweep – Vertaald door: Esther Ottens – Leeftijd: 10+

2 thoughts on “Vakantielezen #2: Hotel De laatste kans & De Veger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.