2 van mijn favoriete illustratoren


Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik gek op prentenboeken en illustraties en ik heb dan ook wel een aantal favoriete illustratoren. Mark Janssen en Linde Faas zijn 2 van mijn favorieten! Alles wat zij maken vind ik prachtig en wil ik eigenlijk gewoon hebben.  Dit zijn hun nieuwste prentenboeken:


Stop! Monsters! – Mark Janssen
“Mark Janssen nodigt ons uit om twee zussen te helpen een lading rommel weg te brengen: een bakfiets vol oud ijzer en andere troep. Maar op weg worden ze tegengehouden door Grote Angstaanjagende Monsters. Wat willen deze ijzingwekkende wezens? Kunnen de meisjes uit hun klauwen blijven?

Ontdek het in dit grappige griezelboek, waar maar één woord in staat: STOP!”
(www.lemniscaat.nl)


De jongen en de walvis – Linde Faas
“Er was eens een jongen die graag alleen was…
… tot er op een dag iets bijzonders gebeurde.

Een betoverend verhaal over een reusachtige vriendschap.”
(www.lemniscaat.nl)

Tot er ineens iemand opdook.
Iemand om mee te spelen.

Iemand om mee te ontdekken.
Iemand om zich mee te verwonderen.

Mijn mening
Ik was al meteen toen ik ze aangekondigd zag worden verliefd op deze twee prentenboeken! En dan voel ik me zo’n geluksvogel dat ik ze mag ontvangen voor mijn blog.

In Stop! Monsters! laat Mark Janssen maar weer eens zien dat er geen woorden nodig zijn om een verhaal te vertellen. Alleen het woordje STOP komt in het boek voor. Verder doen de prachtige illustraties het werk.
Je volgt twee zusjes die een fietskar vol schroot gaan wegbrengen en onderweg allerlei angstaanjagende monsters tegenkomen die iets van ze willen. Maar zijn ze echt zo levensgevaarlijk?
Een prentenboek vol kleurrijke illustraties (kunstwerkjes!) waarop van alles te zien is. Een hele fantasierijke wereld komt tot leven en je kunt niet anders dan je erin onderdompelen, keer op keer… Ik ben er weer helemaal weg van!

De jongen en de walvis gaat over Sam, die graag alleen is. Maar als hij op een dag in een storm verzeild raakt en die hem ver weg meevoert, ontmoet hij iemand die hem laat voelen wat het is om een vriend te hebben…
Ook in dit boek doen vooral de prachtige illustraties het vertelwerk, er staat weinig tekst in; en wat erin staat is precies genoeg, precies raak.
Linde Faas woont in noord-Noorwegen en dat sfeertje voel je ook helemaal in de illustraties terug. En ondanks dat ze voornamelijk blauw georiënteerd zijn, zijn ze heel erg warm en kleurrijk. Heel speciaal!
Dit prentenboek heeft een plaatsje in mijn hart veroverd. Het wist me echt te raken en te betoveren. Ik kan wel uren naar de prenten (ook kunstwerkjes!) blijven kijken… Ook hier ben ik helemaal weg van!

Ik ben benieuwd met wat voor pareltjes Mark Janssen en Linde Faas ons de volgende keer gaan verrassen!

P.S.: Ik zou deze illustratoren ook zeker op Instagram volgen, daar komen de mooiste dingen voorbij!  (Mark Janssen: hier, Linde Faas: hier)

Stop! Monsters!
ISBN 9789047711483 – Uitgever: Lemniscaat – Verschenen: mei 2019 – Illustraties: Mark Janssen – Leeftijd: 4+

De jongen en de walvis
ISBN 9789047711407 – Uitgever: Lemniscaat – Verschenen: juni 2019 – Illustraties: Linde Faas – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.