De eerste prentenboeken van TIPTOE Print


Ik ontving van de nieuwe kleinschalige uitgeverij TIPTOE Print (Brussel) de twee eerste prentenboeken die daar verschenen zijn; Ploef en Goeiemorgen, beste buur. Een mooie eerste kennismaking!

Ploef vindt het fijn dat Edward zit te lezen.
Dan hoeft hij niet naar buiten.
Twee keer uit per dag –
voor Ploef is dat meer dan genoeg.

Ploef – Espen Dekko (tekst) & Mari Kanstad Johnsen (illustraties)
Ploef hoeft niet meer te rennen. Hij heeft genoeg gerend. Ploef wil alleen nog maar op Edwards bed liggen, en dromen. Dromen over alles wat hij gedaan heeft. Samen met Edward.
(www.tiptoeprint.eu)

Edward roept Ploef.
Ploef hoort hem niet. (…)
Hij wil niet naar buiten.
Ploef wil lekker in Edwards bed blijven liggen.
En dromen.

Mijn mening
Dit prentenboek heeft heerlijk kleurrijke, maar toch heel rustige en warme, haast nostalgische illustraties. Ik zag het geheel helemaal tot leven komen als een soort retro-tekenfilm, prachtig!
Tijdens het lezen zag ik onze bejaarde Newfoundlanders van vroeger voor me, ook van die lobbesen, die je ook zo konden aankijken van: “ok, als jij per se naar buiten wilt, ga ik wel met je mee”.
Mijn oudste, Remy (8), begon dit boek meteen hardop te lezen toen het binnenkwam en begon ineens aan te voelen waar het heenging, dat Ploef op begint te raken en er een afscheid aan zat te komen. Toen vroeg hij met een brok in zijn keel (die had ik toen ook al) of ik het alsjeblieft uit wilde lezen, hem lukte dat niet. Na afloop hadden we allebei tranen in onze ogen… Heel erg mooi als een ‘simpel’ prentenboek dat met je kan doen!
Ploef is echt een heel mooi verhaal over een jongetje en zijn beste vriend, een oude hond, die niet zo nodig meer hoeft te rennen, hij droomt liever over vroeger… Een verhaal over dromen, over herinneringen, over vriendschap en over afscheidnemen… Ontroerend mooi!

Er was eens een muis
die een omelet wilde maken.
Daarvoor had ze een ei nodig,
maar de muis had er geen…
Dus dacht ze: ik ga er één vragen
aan mijn buur, de merel.

Goeiemorgen, beste buur – Davide Cali (tekst) & Maria Dek (illustraties)
Er was eens een muis die op een ochtend een omelet wilde bakken. Maar ze had geen ei. Dus ging ze naar haar buur, de merel, om een ei te vragen…: “Goeiemorgen, beste buur.”
(www.tiptoeprint.eu)

‘Goeiemorgen, beste buur,
heb jij toevallig een ei
om een omelet te maken?’ 

Mijn mening
De illustraties in dit prentenboek zijn eerlijk gezegd niet helemaal mijn smaak qua stijl, maar ze zijn wel heel kleurrijk en vrolijk en hebben mooie natuurtinten!
Het verhaal dat begint met muis die een ei nodig heeft voor een omelet en haar buur erom gaat vragen en dat eindigt met een taart en een feestje, is erg leuk bedacht en laat zien wat je met samenwerken en samen delen kunt bereiken. Er zit lekker veel herhaling in, wat jonge kinderen vaak wel aanspreekt bij het voorlezen. Én op het einde zit er nog een verrassende twist aan dit voornamelijk vrolijke verhaal!
(Remy had alleen nog verwacht dat er achterin het boek nog het recept van de taart zou staan, en dat vond ik niet eens zo’n gek idee!)

Ploef
ISBN 9789463880503 – Uitgever: TIPTOE Print – 32 pagina’s – Verschenen: mei 2019 – Originele titel: P+E – Vertaald door: Edward van de Vendel – Espen Dekko (tekst) & Mari Kanstad Johnsen (illustraties) – Leeftijd: 3+

Goeiemorgen, beste buur
ISBN 9789463880510 – Uitgever: TIPTOE Print – 40 pagina’s – Verschenen: mei 2019 – Originele titel: Goodmorning, neighbor – Vertaald door: Michael De Cock – Davide Cali (tekst) & Maria Dek (illustraties) – Leeftijd: 4+

[bol_product_links block_id=”bol_5d1db38d382d7_selected-products” products=”9200000107173562,9200000107173512″ name=”tiptoe” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.