Remco leest: De Saraceense Samenzwering – Era Richmen

Jim Matteos bewoog in tijgersluipgang over de drassige grond, ver weg van het huis. De rottende bladeren stonken naar de dood. De dood die hij van dichtbij kende en die altijd op de loer lag.

Korte inhoud
“Uit de kerncentrales van Iran zijn splijtstofstaven ontvreemd. Israël en de Verenigde Staten voelen zich hierdoor ernstig bedreigd. Zozeer zelfs dat de Israëlische regering overweegt de Iraanse kerncentrales te bombarderen. Geheim agent Jim Matteos wordt belast met het onderzoek naar de verdwenen splijtstofstaven. In Iran ontmoet hij Soraya, een vrouw die beweert over belangrijke informatie te beschikken. De splijtstofstaven zouden in het bezit zijn van een onbekende groepering. Op het moment dat ze overeenstemming bereiken over de voorwaarden waaronder Soraya haar informatie prijsgeeft, vindt er een verschrikkelijke aanslag plaats. Meerdere aanslagen volgen. Niemand eist de verantwoordelijkheid voor de terreurdaden op en vreemd genoeg zijn bij geen van de aanslagen splijtstofstaven ingezet. Het enige aanknopingspunt voor de CIA zijn de mysterieuze codes die steeds door de daders op de plaats van de aanslagen worden achtergelaten. De boodschappers van het kwaad werken toe naar een laatste, ultieme aanslag waarbij de splijtstofstaven wel worden ingezet.”

Auteurs
“Eric Bakker en Herman Zandstra zijn, naast vrienden, ook oud-collega’s. Afzonderlijk van elkaar hadden ze de wens ooit een boek te schrijven. Onder het genot van een glas wijn werd in een café in Haarlem besloten dit samen te gaan doen. Het schrijversduo, met het niet geheime pseudoniem, Era Richmen (een anagram van hun voornamen), was geboren.

Beide schrijvers houden van fictie met de wortels in de werkelijkheid van elke dag, realistische verhalen met thema’s die ertoe doen. Hun boeken worden betiteld als, spannend, vlot en filmisch beschreven. In 2011 zag Het Dubai Ultimatum het levenslicht. Drie jaar later volgde Het Slater Delict en in april 2019 De Saraceense Samenzwering.”
(www.letterrijn.nl)

Remco leest
Judith liet me de korte inhoud van dit boek lezen en die prikkelde me wel, en ik lees sowieso wel graag CIA-thrillers!

Jim Matteos is geheim agent voor de CIA en werkt het liefst alleen. Tijdens een missie in Iran waarbij hij moet uitzoeken wat er is gebeurd met uit een kerncentrale ontbrekende splijtstofstaven is hij afhankelijker van een informant dan hem lief is. Maar door de dreigende vergeldingsacties vanuit de VS en Israël zit er echt niets anders op dan met deze vrouw (Soraya) in zee te gaan.
Ondertussen worden er aanslagen gepleegd waarbij aanwijzingen worden ontdekt voor een toekomstige aanslag met de splijtstofstaven. Jim moet alles op alles zetten om in ieder geval dat te voorkomen…

Vanaf de proloog zat de spanning er meteen lekker in en ik heb het boek voor mijn doen snel uitgelezen omdat het zo heerlijk vlot las. Tot aan het eind bleef het verhaal lekker spannend en meeslepend en het had fijne onverwachte wendingen. Wel had ik een beetje moeite met de leefgewoontes van de hoofdpersoon, maar dat heeft de leespret er niet echt minder om gemaakt gelukkig.
Mijn conclusie: niet per se een auteur voor mij om te gaan sparen, maar: ik zal een volgend boek zeker niet laten liggen als het op mijn pad kwam.

De Saraceense Samenzwering
ISBN 9789491875823 – Uitgever: LetterRijn – 330 pagina’s – Verschenen: april 2019

[bol_product_links block_id=”bol_5cf55caa0bece_selected-products” products=”9200000110086052,9200000104542411″ name=”sara” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.