Verboden te openen! Bloeddorstig! – Charlotte Habersack

Het leven in Boring was dodelijk saai. Je liet hier heus niet voor je lol een avontuur aan je neus voorbijgaan. Maar ja, het was nou eenmaal het verstandigste geweest.

Korte inhoud
“Nemo heeft helemaal geen tijd voor een nieuw monster, dus brengt hij het derde pakketje ongeopend terug naar de post. Opgelost, denkt hij. Goed bezig, denken zijn vrienden.

Fout gedacht:

1. Het wordt plotseling pikkedonker in de stad – midden op de dag!
2. Iemand anders moet het pakket opengemaakt hebben.
3. Het wezen dat erin zat, loopt nu vrij rond!

Nemo, Fred en Oda weten niet wat voor wezen het is.
Ze weten alleen wat er op de doos stond:
‘VERBODEN TE OPENEN! BLOEDDORSTIG!’”

Nemo keek naar de hemel. Het stralende blauw veranderde langzaam in smoezelig grijs. Een minuut later was het pikdonker.

Auteur & illustrator
Charlotte Habersack schreef als kind al haar eerste verhalen op de typemachine van haar moeder. Ze hield er nooit meer mee op. Tegenwoordig schrijft ze boeken voor kinderen of rijdt ze met haar motor door verre landen. Ze is gek op pakketjes, maakt niet uit wat erin zit.

Fréderic Bertrand studeerde voor illustrator in Bremen. Hij woont en werkt vanuit Berlijn, waar hij zijn huis deelt met allerlei sneeuwmonsters, vampieren en skeletten. In zijn atelier staat al jaren een pakketje met ‘Verboden te openen!’ erop en daar houdt hij zich keurig aan.”
(www.kluitman.nl)

Op het papier stonden witte letters. ‘Verboden te openen! – Bloeddorstig!’ las ze hardop voor.

Mijn mening
Leuk om weer een avontuur met Nemo, Fred en Oda te kunnen meemaken! In dit verhaal krijgt Nemo voor de derde keer een pakketje; na een yeti en een slijmpie is het nu de beurt aan een bloeddorstig wezen…

Nemo denkt verstandig te zijn en dit keer het pakketje inderdaad niet te openen. Hij brengt het terug naar het postkantoor. Maar toch gebeurt er ineens weer iets vreemds in het saaie Boring: het wordt overdag pikdonker! Wie heeft het pakketje opengemaakt?
Nemo, Fred en Oda moeten weer op onderzoek uit gaan, maar dit keer weten ze niet eens wat ze zoeken! Ja, dat het bloeddorstig is, dat weten ze…
En dan natuurlijk weer zo snel mogelijk de eigenaar vinden. Waar te beginnen?
En de vraag blijft: Wie zit er toch achter die geheimzinnige pakketjes??

In plaats van dat Nemo zich wat meer op school concentreert, wat er door de vorige avonturen een beetje bij in schoot, moet hij nu toch weer op zoek naar een monster. Gelukkig heeft hij zijn beste vriend Fred en vriendin Oda (waar hij stiekem een oogje op heeft) en kunnen ze samen weer het avontuur aangaan! Ontzettend leuk om weer in het gezelschap van de drie vrienden te verkeren én wat een geweldig monster weer!

Het verhaal is niet alleen een onwijs leuk ‘spannend’ (niet echt eng hoor) avontuur, het is ook nog eens heel erg grappig en leest heerlijk vlot. Een ideale combi dus!
Kom maar op met het volgende monsterlijk pakketje!  Ik ben benieuwd.

Nerveus kauwde Fred op zijn potlood. ‘Je bedoelt dat het nu vrij rondloopt?’
‘We moeten het vinden,’ mompelde Oda. (…) ‘En wel zo snel mogelijk!’ 

Verboden te openen! Bloeddorstig!
ISBN 9789020674675 – Uitgever: Kluitman – 176 pagina’s – Verschenen: februari 2019 – Vertaald uit het Duits door: Merel Leene – Illustraties: Fréderic Bertrand – Deel 3 in de Verboden te openen!-reeks – Leeftijd: 8+

[bol_product_links block_id=”bol_5cdbea002ea62_selected-products” products=”9200000075854459,9200000084827724,9200000101843503″ name=”verboden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.