Vakantielezen #2: 2x Gregg Hurwitz


Ik las 8 (en-een-half ) boeken in mijn Denemarken-vakantie, een deel daarvan deel ik in 2 ‘Vakantielezen’-blogposts met jullie!  Gisteren was deel 1 aan de beurt, als tweede deel ik vandaag de 2 Orphan X thrillers die ik las met jullie:

Evan nam altijd met dezelfde zin op.
‘Heb je hulp nodig?’
Deze keer, voor het eerst, herkende hij de stem aan de andere kant van de lijn.

(Let op! Korte inhouden & recensie kunnen spoilers bevatten als je de vorige delen nog niet gelezen hebt!)
De rekruut 
– Gregg Hurwitz (Orphan X deel 3)
“Voormalig geheim agent Evan Smoak helpt als de ‘Nowhere Man’ iedereen die zich tot niemand anders meer kan wenden. Maar nu is degene die zijn hulp inroept een oude bekende: Jack Johns, de man die hem als kind uit een weeshuis wegplukte en opvoedde alsof hij zijn eigen zoon was. De man die Evan opleidde in het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma van geheim agenten.

In het diepste geheim is een team van huurmoordenaars bezig iedereen die bij het Orphan-project betrokken was uit de weg te ruimen. Ze zitten Jack op de hielen en Evan krijgt van zijn vroegere leermeester nog één allerlaatste opdracht: zoek en bescherm mijn laatste rekruut voor het Orphan-project. Hierdoor komt Evan recht tegenover een oud-collega van hem te staan, Charles Van Sciver, die vastberaden is alle Orphans te doden. Boven aan die lijst staat… Orphan X.”
(www.awbruna.nl)

HAAL PAKKET
3728 OAK TERRACE # 202
HILLSBORO, OR
Jack had hem op een laatste missie gestuurd.

De president – Gregg Hurwitz (Orphan X deel 4)
“Het Orphan-project was in een ver verleden opgezet om de beste geheim agenten op te leiden die de Verenigde Staten ooit hebben gehad. Nu is echter op het allerhoogste niveau besloten om alle Orphans uit de weg te ruimen. Maar Evan Smoak – Orphan X – besluit terug te slaan. Zijn doelwit is niemand minder dan de man die destijds aan de wieg stond van het programma en die nu de best beveiligde persoon ter wereld is: de president van de Verenigde Staten.
Maar president Bennett weet dat Evan het op hem heeft voorzien en zet de tegenaanval in. Hij activeert de enige figuur die de kwaliteiten en ervaring heeft om Evan op te sporen en voorgoed uit te schakelen: de eerste rekruut van het programma, Orphan A.”
(www.awbruna.nl)

Het zou niet zomaar moeilijk worden het Witte Huis binnen te komen. Het was onmogelijk. (…)
Het vermoorden van de president zou heel wat voeten in aarde hebben.

Mijn mening
Ik las de eerste twee delen in deze serie al een tijdje terug en vond ze geweldig! En ik dacht echt dat ik van deel 3 vorig jaar een ‘Remco leest’ (Remco leest ze altijd als eerste en vindt ze ook helemaal geweldig) had gemaakt, maar tot mijn grote schaamte bleek dat toch niet het geval te zijn… Dus bij deze: mijn mening over deel 3 én 4!

Aangezien het al een hele tijd terug was dat ik de vorige delen las was ik blij dat de boeken zo geschreven zijn dat er altijd in het begin even teruggegrepen wordt op voorgaande gebeurtenissen en het verleden van Orphan X/ Evan Smoak. Zo komt alles meteen weer voldoende terug! En zo kon ik me weer helemaal laten meesleuren in de verhalen.

Alle Orphans moeten in deze verhalen uit de weg geruimd worden en de beste, Orphan X, staat uiteraard bovenaan de lijst. Maar dan zullen zijn grootste vijanden hem wel te pakken moeten zien te krijgen vóórdat hij hen te grazen neemt… En Evan is een gewaagde tegenstander!

Ook deze twee delen lezen weer als een trein en zie je als een vlotte actiefilm voor je. Ze zijn spannend van begin tot eind, zitten vol droge humor en hebben gewoon echt een fantastische hoofdpersoon waar je geen genoeg van krijgt. Wel vond ik deel 3 iets beter dan deel 4, maar dat kan misschien ook komen doordat ik ze achter elkaar gelezen heb, dat ik daardoor iets minder vlot door het 4e deel heen kwam. (Nog steeds een topper hoor!)

De Orphan X-reeks is als een film die je niet op pauze wilt zetten. Laat er please echte films van komen! Dan kunnen die zich zo plaatsen in het rijtje van Mission Impossible, Bourne en Reacher. Geweldig genieten dit!! Ik hoop dat dit vierde deel niet het laatste was…

Het enige wat hij zeker wist, was dat Bennett hem uit de weg wilde ruimen.
En dat hij op zijn beurt Bennett het zwijgen wilde opleggen.

De rekruut/ De president
ISBN 9789400508835/ 9789400510692 – Uitgever: A.W. Bruna – 416/ 512 pagina’s – Verschenen: februari 2018/ maart 2019 – Originele titel: Hellbent/ Out of the Dark – Vertaald door: Erik de Vries – Deel 3 en 4 in de Orphan X-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_5cd292c0a4cb0_selected-products” products=”9200000085063588,9200000087299833,9200000101843601,9200000102686578″ name=”orphan x” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Vakantielezen #2: 2x Gregg Hurwitz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.