Remco leest: Een oude vijand – Tom Wood

Vandaag draaide alles om wachten. Sommige dingen konden niet overhaast worden gedaan. Geduld en voorbereiding waren noodzakelijk voor de succesvolle uitvoering van zelfs de meest routineuze professionele moord.

Korte inhoud
“Victor is een freelance huurmoordenaar, een professional, een killer – de beste die er is. Hij is ijskoud, efficiënt en trefzeker. Hij leeft alleen, werkt alleen en niemand kent zijn achtergrond of echte naam. Voor hem is iedere opdracht een zuiver zakelijke transactie: hij schakelt het doelwit uit en krijgt daarvoor betaald.

Maar nu wordt het wel erg persoonlijk: een oude bekende vraagt Victor om hulp. Niet om te moorden, maar om te beschermen. Norimov is een Russische gangster die wel gewend is aan doodsbedreigingen, maar nu is zijn dochter Gisele in gevaar. Een complicerende factor is dat Gisele spoorloos is. Als Victor haar eindelijk weet te vinden, blijkt dat nog maar het begin van de problemen. Opgejaagd door de straten van Londen moet Victor alles op alles zetten om Gisele te beschermen, want dit is niet zomaar een bodyguardklusje: Gisele is achter een groot geheim gekomen dat haar niet alleen háár leven kan kosten, maar iedereen met wie ze ooit in contact is geweest. En wat Victor ook doet, hun vijanden komen steeds dichterbij.”

Auteur
“Tom Wood woont in Londen. Zijn debuut De jager was het begin van de bestsellerserie over huurmoordenaar Victor. Als Tom niet aan het schrijven is, beoefent hij graag Krav Maga of doet hij aan boksen.
Dit is de vierde, ook los te lezen, thriller met de charismatische huurmoordenaar Victor in de hoofdrol.”
www.boekerij.nl

Remco leest
Eerder besprak ik al het tweede en derde deel in deze serie en ik keek al uit naar dit vierde deel!

Dit vierde deel speelt zich voornamelijk af in Londen, waar huurmoordenaar Victor zijn uiterste best moet doen om voor de verandering eens iemand in leven te houden. Dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot en de vaardigheden van Victor worden flink op de proef gesteld. Er is namelijk lang niet altijd duidelijk wie vriend en wie vijand is… Gelukkig is Victor van nature erg wantrouwend!

De schrijfstijl van Tom Wood blijft erg fijn, lekker vlot. Het is merkbaar dat hij scriptschrijver is, je ziet alles gewoon helemaal voor je, zonder dat hij onnodig veel details omschrijft. Daar hou ik van.
Het verhaal was weer lekker spannend en voor mijn doen vloog ik erdoorheen (ik lees alleen ’s avonds even). Victor werd in dit boek wat menselijker, doordat de zaak in dit verhaal een persoonlijk tintje had. Leuk om hem zo wat beter te leren kennen.
Ik blijf weg van deze serie en hoop dat de volgende boeken in de reeks ook vertaald worden naar het Nederlands!

Een oude vijand
ISBN 9789022586570 – Uitgever: Boekerij – 400 pagina’s – Verschenen: februari 2019 – Originele titel: Better Off Dead – Vertaald door: Gert van Santen – Deel 4 in de serie

[bol_product_links block_id=”bol_5cb7778350f59_selected-products” products=”9200000102248992,9200000102240349″ name=”wood” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.