Remco leest: Confrontatie – Tom Clancy

Doodvriezen of verdrinken.
Hij wist niet zeker wat eerst zou komen, maar veel maakte het niet uit. Want hoe het ook uitpakte, Jack Ryan junior wist dat hij in de komende twee minuten zou sterven.

Korte inhoud
Tijdens een missie op de Noordzee onder barre omstandigheden komen Jack Ryan Jr. en enkele van zijn collega’s van de Campus bijna om het leven. Naar aanleiding van deze gebeurtenissen wordt Jack uit het black ops-team gezet en krijgt hij een eenvoudig klusje toebedeeld. Hij wordt naar Singapore gestuurd om de financiën van een bedrijf na te gaan in verband met Amerikaanse belangen die mogelijk op het spel staan. Maar algauw ontdekt hij dat het hier allerminst een routineklus betreft. Een mol diep in de organisatie moet worden ontmaskerd voordat er slachtoffers vallen. En terwijl Singapore zich opmaakt voor een van de zwaarste tropische stormen allertijden, strijkt een team huurmoordenaars neer om Jack uit de weg te ruimen. 

Auteur
Mike Maden is de auteur van de technothrillers Drone, Blue Warrior, Drone Command en Drone Threat. Hij studeerde politieke wetenschappen en specialiseerde zich in conflicten en technologie in internationale relaties. Tom Clancy Confrontatie is zijn eerste boek in de Jack Ryan-reeks.”

Remco leest
Nadat een missie maar net goed afloopt, is Jack Ryan junior vastbesloten zichzelf te verbeteren en gaat daar hard mee aan de slag. Voordat hij een nieuwe Campus (geheime dienst) opdracht krijgt, wordt zijn analytische expertise bij een witte opdracht vereist. Gelukkig voor Jack komt er bij deze opdracht meer spanning kijken dan hij had verwacht.

Dit is de eerste Jack Ryan van auteur Mike Maden, dus mijn eerste kennismaking met hem. Je merkt wel dat hij iets anders schrijft dan de andere Tom Clancy-auteurs; hij maakt meer gebruik van vakjargon, wat gelukkig vervolgens goed wordt uitgelegd en me dus niet in de weg zat.

Het is wel weer gewoon een ouderwets spannende en vlotte Clancy. Vanaf de eerste bladzijde zat ik meteen volop in de spanning en actie! Mij maakt het dus niet uit wie de volgende Jack Ryan-thriller schrijft, als hij er maar komt. 😉 Want ik blijf fan!

Confrontatie
ISBN 9789400510326 – Uitgever: A.W. Bruna – 512 pagina’s – Verschenen: november 2018 – Originele titel: Point of Contact – Vertaald door: Jolanda te Lindert – Deel in de Jack Ryan-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_5c58314d186c1_selected-products” products=”9200000095274532,9200000095934412″ name=”clancy” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.