Opeens Geheim Agent & Opeens Miljonair – Tom McLaughlin


Ik las twee hele leuke en grappige jeugdboeken (9+) van Tom McLaughlin over kinderen die van de ene op de andere dag ‘opeens’ een héél ander leven krijgen: 

‘De naam is Twigt. Jesse Twigt. Bevoegd om mijn neus in jouw zaken te steken.’ 

Opeens Geheim Agent:
“Voor Jesse zijn er in het leven maar een paar dingen belangrijk: de nieuwste MIphone (onbetaalbaar, maar dromen mag), en indruk maken op zijn klasgenoten met de meest levensgevaarlijke stunts. Letterlijk levensgevaarlijk, want Jesse is nu niet bepaald een atletische superheld. Maar alles verandert, wanneer een geheim agent die wel aan pensioen toe is, of op zijn minst vakantie, Jesse ziet lopen. Jesse en hij lijken sprekend op elkaar! Geheim agent James Rond stelt voor een paar dagen te ruilen, als Jesse belooft in die dagen géén opdrachten aan te nemen. Dat moet vast goedkomen… toch?”

‘Geen opvallende dingen doen, dan komt het goed!’ 

‘Stel je voor dat het werkt, dan word ik miljonair!’ 

Opeens Miljonair:
“Jasper Spam woont samen met zijn oma en zijn kat Rover in een klein huisje. Ze hebben weinig geld, maar zijn gelukkig samen. Jasper is gek op scheikunde, en bedenkt allerlei maffe uitvindingen. In hun schuurtje maakt Jasper zich op voor een nieuw experiment. Maar door een ongelukkige samenloop van omstandigheden, schiet hij zijn kat met een laserstraal in zijn billen. Het gevolg: Rover kan praten! Al snel verspreidt het nieuws zich, en wil iedereen een pratende kat. Het geld stroomt binnen, en in geen tijd is Jasper miljonair. Maar wanneer de katten in opstand komen, dreigt Jaspers succes van korte duur te zijn..”

Op een of andere manier, met behulp van een rondvliegende hamer en een laserstraal, had Jasper de wereld voorgoed veranderd.

Mijn mening
In Opeens Geheim Agent droomt Jesse er altijd al van om geheim agent te zijn, de stunts heeft hij alvast onder de knie (denkt hij). Dan komt zijn droom op een dag opeens uit als hij geheim agent James Rond tegenkomt, die sprekend op hem lijkt en wel even wat rust kan gebruiken. Ze ruilen tijdelijk van leven! Jesse moet zich gewoon gedeisd houden, maar dat mislukt uiteraard en hij zal het moeten opnemen tegen een echte schurk…

In Opeens Miljonair is Jasper een uitvinder, die hoopt ooit iets uit te vinden waarmee hij en zijn oma miljonair worden. Per ongeluk krijgt hij dat nog voor elkaar ook: zijn kat wordt geraakt met een laserstraal en kan opeens praten! Als de mensen dat horen, willen ze dat allemaal en ze willen er flink voor betalen ook. Jasper en zijn oma hebben nu meer geld dan ze ooit konden dromen. Maar de pratende katten lijken iets vreselijks van plan te zijn…
Zal dat nog wel goed komen?

Wat een heerlijk avontuurlijke en fantasierijke verhalen zijn dit! Kinderdromen komen uit én het wordt ze meteen duidelijk dat hun dromen niet alleen maar rozengeur en maneschijn zijn, dat hun gewone leven misschien ook zo slecht nog niet is… 
Ik heb zo ontzettend zitten gniffelen tijdens het lezen van deze boeken, er zit heerlijke droge humor in. En grappig dat in het tweede boek ook nog een piepklein rolletje zit voor Twigt, Jesse Twigt. Leuke knipoog!
Ik ben wel benieuwd geworden naar andere delen in deze ‘Opeens’ reeks! Ik denk dat veel kinderen zullen smullen van de grappige verhalen en illustraties.

Opeens Geheim Agent / Opeens Miljonair
ISBN 9789048316236 / 9789048316243 – Uitgever: Veltman Uitgevers – 236 / 232 pagina’s – Verschenen: juni / oktober 2018 – Originele titel: The Accidental Secret Agent / The Accidental Billionaire – Vertaald door: Sandra C. Hessels/Vitataal – Illustraties: Tom McLaughlin – Leeftijd: 9+

[bol_product_links block_id=”bol_5c3478a3b35d3_selected-products” products=”9200000091013860,9200000095274211″ name=”opeens” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.