Samen naar school – Annemie Vandaele & Carolien Westermann

Wasbeer kauwde iets langzamer.
Zo meteen ging hij na een lange vakantie terug naar school.

Korte inhoud
Een bemoedigend verhaal over hoe spannend (en hoe leuk) de eerste schooldag kan zijn. Voor iedereen vanaf 4 jaar.
Wasbeer neemt een hap van zijn boterham. Als die op is, moet hij vertrekken. Plots kauwt hij iets langzamer … want zo meteen gaat hij na een lange vakantie terug naar school. 

‘Kom, Wasbeer,’ zei mama,
‘straks zijn we te laat.’
‘Maar… ik heb buikpijn,’ zei Wasbeer.
‘Ik denk dat we beter terugkeren.’ 

Auteur & illustrator
Samen maakten Annemie Vandaele en Carolien Westermann eerder al Ik ga je missen, juf, over het einde van het schooljaar. Die las en besprak ik ook: hier.

‘Maar mijn juf…,’ zei Wasbeer, ‘die ken ik niet.
En ik weet ook niet wie de vriendjes in mijn klas zijn.’ 

Mijn mening
Ik ben fan van de illustraties van Carolien Westermann, dus probeer alles van haar te lezen (& bespreken) om mijn liefde met jullie te kunnen delen! Ook dit prentenboek trok meteen mijn aandacht met de kleurrijke cover, echt een nazomer-sfeertje vond ik, perfect passend bij de start van een nieuw schooljaar 

Wasbeer gaat na de zomervakantie terug naar school, naar een nieuwe klas met een nieuwe juf en nieuwe kindjes. Dat vindt hij zo spannend dat hij er buikpijn van heeft en liever terug naar huis loopt met mama. Maar mama helpt hem eraan herinneren dat nieuwe dingen ook fijn kunnen zijn en dat hij vanbinnen een stoere ridder is die alles aan kan!

Wat een lief, en ongetwijfeld voor veel kinderen heel herkenbaar, verhaaltje! Weer naar school gaan, of voor de eerste keer naar school gaan, is heel spannend omdat je niet weet wat je te wachten staat. Maar dit prentenboek laat zien dat het helemaal niet erg is om het eng te vinden én dat het misschien wel even wennen is, maar toch ook weer goedkomt.

Wat een onwijs warm sfeertje weer met die lieve diertjes in het mooie bos. Ik wil ook wel naar zo’n school  De illustraties van Carolien doen je er heerlijk bij wegdromen en zijn een kleurrijk genot om naar te kijken!
Ik blijf fan! 

Samen naar school
ISBN 9789044833539 – Uitgever: Clavis – 26 pagina’s – Verschenen: augustus 2018 – Illustraties: Carolien Westermann – Leeftijd: 4+

[bol_product_links block_id=”bol_5b90da3c6e19d_selected-products” products=”9200000092035700,9200000071852328″ name=”school” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.