Griezelen met Veltman Uitgevers


Ik ontving laatst een heel leuk verrassingspakket van Veltman Uitgevers en daar zaten onder andere deze twee ‘griezelige’ boeken in; over een dapper duo en een monster en over griezelige verhalen, verteld door een mysterieuze man… 

Mijn vriend Freddie Spoel zegt dat als je iets van je vader of moeder wilt, je heel hard je best moet doen om ze over te halen. Dit heet Zeurterreur, en dat doe je zo: …

Het dappere duo en het Beest van het Braambos – Caryl Hart
Nel en Freddie zijn
HET DAPPERE DUO –
voor niets of niemand bang!

Nel en Freddie zijn aan het kamperen en hebben dikke lol. Ze proppen zich vol met marshmallows en halen geintjes uit met Nels grote broer en zijn suffe vrienden. Maar dan wil het BEEST VAN HET BRAAMBOS ook meedoen. Ieks!

‘WRAAAAAARRRH, WIJ ZIJN HET DAPPERE DUO!’ 

Op een zondagmiddag bezocht ik voor het eerst de rommelwinkel van meneer Victor.

Meneer Victors vreselijke vertellingen – Pieter Feller & Tiny Fisscher
Voor de vijfde keer op rij had meneer Victor me met een verhaal op het puntje van m’n stoel gekregen. Ik keek naar de fluit in mijn handen en zag het instrument nu met heel andere ogen.
Meneer Victor grijnsde. ‘Denk je dat dit die duivelse fluit is?’
Ik aarzelde…

Het is herfstvakantie en Fabian verveelt zich: zijn vader zit in Amerika, zijn vrienden zijn allemaal de stad uit en met zijn stiefmoeder kan hij het niet goed vinden.

Met een smoesje ontvlucht hij het huis en dwaalt door de stad. Daar ontmoet hij meneer Victor, eigenaar van een rommelwinkeltje. Meneer Victor blijkt een kei te zijn in het vertellen van vreselijke, griezelige en bizarre verhalen. Fabian gaat er iedere dag heen en zit bij ieder verhaal op het puntje van zijn stoel.

Maar wie is meneer Victor eigenlijk écht?

‘Hou jij van verhalen?’ 
Ik knikte enthousiast. Ik was dol op verhalen. (…)
‘Hou je ook van énge verhalen?’ vroeg meneer Victor door.

Mijn mening
Wat zien allebei de boeken er aansprekend uit hè? Ik was meteen nieuwsgierig naar de inhoud!

Het dappere duo en het Beest van het Braambos is het derde deel van de ‘Het dappere duo-serie’, maar dat maakte voor het lezen niet uit gelukkig, het is prima los te lezen.

Nel en Freddie halen kattenkwaad uit met de in de tuin kamperende broer van Nel en gaan op zoek naar het Beest van het Braambos, in het donker… Zullen ze het monster vinden?

Wat een ontzettend humoristisch boek is dit, ik heb er enorm van genoten! De illustraties van Sarah Warburton in oranje-zwart-grijs-wit zijn heel erg sfeervol en grappig en ik heb heel erg zitten grinniken tijdens het lezen van het verhaal. En dan die ontknoping…  Ik ben wel benieuwd naar de andere twee boeken nu! Het smaakt naar meer!

Meneer Victors vreselijke vertellingen gaat over de 11-jarige Fabian die zich wat verloren voelt in de vakantie. Zijn vrienden zijn er niet, zijn vader is op zakenreis en zijn stiefmoeder vindt hij maar stom. Slenterend door de stad stuit hij op een rommelwinkeltje. Daar ontmoet hij meneer Victor, een rasechte verhalenverteller. Ze raken bevriend en Fabian komt iedere dag terug voor een nieuw griezelig verhaal. Maar wie is deze man, die aan de hand van allerlei dingen in zijn winkeltje zo goed verhalen kan vertellen, nou echt?

De verhalen die de mysterieuze meneer Victor (er zijn nooit klanten in de winkel…) vertelt zijn stuk voor stuk lekker spannend. Ik begrijp helemaal dat hij Fabian weet te blijven boeien! En naast dat Fabian zich nu weet te vermaken in de vakantie, helpt meneer Victor hem onbewust ook om meer open te staan voor zijn stiefmoeder.

Wat een heerlijk griezelig boek zo met al die mysterieuze verhalen, ik had er nog wel veel meer willen lezen! Echt ontzettend leuk gedaan. En mooi dat er ook nog aandacht aan diversiteit in het verhaal besteed wordt met de biseksuele meneer Victor  Ik hoop dat meneer Victor misschien in een nieuw boek weer een nieuw kind zal weten te betoveren met zijn vertellingen!

Het dappere duo en het Beest van het Braambos
ISBN 9789048313983 – Uitgever: Veltman – 108 pagina’s – Verschenen: mei 2018 – Originele titel: The Invincibles – The Beast of Bramble Woods – Vertaald door: Kirsten Verhagen/Vitataal – Illustraties: Sarah Warburton – Deel 3 in de Het dappere duo-serie – Leeftijd: 7+

Meneer Victors vreselijke vertellingen
ISBN 9789048316199 – Uitgever: Veltman – 160 pagina’s – Verschenen: juni 2018 – Illustraties: Mariëlla van de Beek – Leeftijd: 10+

[bol_product_links block_id=”bol_5b7132d67abc2_selected-products” products=”9200000091013858,9200000091013862″ name=”veltman” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.