Remy leest: Het Zinderende Zee Boek – Yuval Zommer

Waarom rent een krab opzij?
Eten haaien mensen?
Waarom bevriezen pinguïns niet?

Korte inhoud
Na de Beestjes en de Beesten van het Land, kon dit Zinderende Zee Boek natuurlijk niet uitblijven. Zommer duikt het grote blauw in en laat ons op zijn onnavolgbare wijze kennismaken met alles wat daar glibbert en glijdt, wappert en wiert, siddert en stroomt.

Hij legt eerst uit hoe het kan dat dieren onder water ademen en introduceert allerlei dierenfamilies: van haaien en walvissen tot roggen en zeepaardjes. Hij toont ons de verschillende leefgebieden van de zeedieren: van het koraalrif tot de diepzee.

En we blijven niet alleen in de zee: hij leert ons ook wat we in de poeltjes op het strand kunnen ontdekken…

Een onmisbaar boek voor iedere natuurliefhebber, voor iedere feitjesfreak, voor alle strandgangers, gewoon voor iedereen. 

Een zeedier leeft in zout water. Een groot gebied met zout water wordt een zee genoemd. Een grote zee heet een oceaan.

Auteur & illustrator
“Yuval Zommer studeerde aan het Royal College of Art in Londen. Hij werkte als creative director bij allerlei grote reclamebureaus – als een soort Don Draper dus! Bij Lemniscaat verschenen eerder van zijn hand Het Bijzondere Beestjes Boek, Het Buitengewone Beesten Boek en het vrolijke prentenboek De grot van Bruine Beer.”

Sommige vissoorten zijn bijna uitgestorven omdat we er te veel van hebben gevangen en opgegeten.

Remy (7) leest
Remy wou mij heel graag helpen met kinderboeken lezen van de recensie-stapel, om zo héél veel ‘Remy-leest’ te hebben, en hij koos deze uit! Hij vond hem zo leuk en interessant, dat hij hem in no-time uit had  Ik lees de boeken van Yuval Zommer ook altijd graag, ze zijn zo mooi en leuk en leerzaam! Fijn dat ik die liefde nu met Remy kan delen…

Waar gaat dit boek over?
Over dieren in de zee, hoe ze leven, hoe ze ademhalen en nog veel meer.

Wat vind je van de illustraties?
Leuk, mooi en grappig! Grappig dat je soms ook mensen in de zee ziet duiken. En mooi hoe hij alles heeft getekend. Leuk omdat je gewoon veel leuke diertjes ziet!

Wat vind je het interessantste wat je gelezen hebt?
Dat een walvis het grootste dier is op de wereld.

Wat vind je het verdrietigste wat je gelezen hebt?
Ik vind het zieligste dat er zoveel plastic in het water terechtkomt en dat dat helemaal niet goed is voor de dieren, daar kunnen ze in stikken. En dat er teveel gevist wordt, dan kan er een vissoort uitsterven.

Heb je veel geleerd van dit boek?
Ja! Bijvoorbeeld dat er in het diepste stuk van de zee hele rare dieren leven. En dat haaien niet op mensen jagen.

Heb je nog iets gemist in het boek?
Nee, niet echt… Er staat zoveel in!

Vind je het een leuk boek? Ga je hem nog eens lezen denk je?
Yep! En ik denk het wel!

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Het Zinderende Zee Boek
ISBN 9789047710141 – Uitgever: Lemniscaat – 63 pagina’s – Verschenen: juni 2018 – Vertaald uit het Duits door: Jesse Goossens – Leeftijd: 6+

[bol_product_links block_id=”bol_5b72843c6f1fe_selected-products” products=”9200000091316569,9200000075940320,9200000056953518″ name=”zinderende zee” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.